LÖSEV'den kanser hastalarına et yardımı - Son Dakika
Güncel

LÖSEV'den kanser hastalarına et yardımı

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), birime kayıtlı olan tüm hastalara yılın 12 ayında kırmızı et yardımı yapıyor.

28.06.2019 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), birime kayıtlı olan tüm hastalara yılın 12 ayında kırmızı et yardımı yapıyor.

LÖSEV'den yapılan açıklamada, lösemi ve kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkinlerin iyileşmesi için protein ağırlıklı beslenmenin önemini vurgulanarak, protein kaynağı olan et ve et ürünlerinin tüketilmesinin hastaların beslenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğu ve sağlıklı beslenen lösemi hastalarının tedavi sürecini daha kolay atlatabilecekleri belirtildi.

Açıklamada, vakfın mayıs ayında 8 bin 500 kanser hastası ve ailesine kırmızı et yardımı yaptığını, nisan ayından bu yana Türkiye genelinde 14 bin aileye et yardımı ulaştırdığı, Kurban Bayramı'na kadar ise 30 bin aileye ulaşmayı hedeflediği bildirildi. Açıklamada, Haziran ayının sonunda 44 ilde 3 bin 500 aileye et yardımı yapmayı hedefleyen LÖSEV'in, 20 gün sonunda 50'den fazla il ve ilçede binlerce hastayla bir araya gelerek, protein açısından değerli kırmızı et ve et ürünlerini elden teslim edeceği kaydedildi.

Marmara Bölgesi'nde dağıtımlara başlayan ekibin, İstanbul Avrupa Yakası'nda oturan kayıtlı hasta ve yakınları ile buluştuğu anlatılan açıklamada, programda, LÖSEV tarafından verilen eğitimler ile hem hastaların bilinçlendirildiği hem de et yardımlarının iletildiği aktarıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel LÖSEV'den kanser hastalarına et yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement