"Louis Kahn Bize Ne Söyler?" - Son Dakika
Güncel

"Louis Kahn Bize Ne Söyler?"

Pera Müzesi, Louis Kahn'a Yeni/den Bakış: Cemal Emden'in Fotoğrafları – Çizimler ve Resimler sergisi kapsamında bir film gösterimi ve konuşma etkinliği gerçekleştiriyor.

06.02.2018 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doç. Dr. Funda Uz ve Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek etkinlik sanatçı ve mimar Louis Kahn'a kulak vererek, bugün ondan neler öğrenilebileceğini tartışmaya açıyor.

Pera Müzesi, Louis Kahn'a Yeni/den Bakış: Cemal Emden'in Fotoğrafları – Çizimler ve Resimler sergisi kapsamında bir film gösterimi ve ardından bir konuşma gerçekleştiriyor. 1972 yapımı Louis Kahn, Architect belgeseli, sanatçı ve mimar Kahn'ı kendinden dinleme şansı sunarken, Doç. Dr. Funda Uz ve Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu'nun gerçekleştireceği konuşmalar ise Louis Kahn mimarisini daha yakından tanıma fırsatı tanıyor. Doç. Dr. Funda Uz'un "Kahn Mimarlığının Zamansızlık Fragmanları" başlıklı konuşması iki bölümden oluşuyor. İlk bölüm, Kahn'ın mimarlığını "seyahatlerin güncesi eskizler" ve "arketipal izler" olarak kurgulanan fragmanlar üzerinden okumalar içerirken, ikinci bölüm, Louis Kahn, Architect belgeseli üzerinden, "Eğitimde, meslekte ve akademik araştırmalarda Kahn'dan bugün ne öğrenebiliriz?" sorusunu tartışmaya açııyor. Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu ise "Kahn'ı Çizimleri Üzerinden Yeniden Okumak" başlıklı konuşmasında Kahn mimarlığının farklı dönemlerine, mimari çizimlerinin söyledikleri üzerinden bakıyor.

Louis Kahn'a Yeni/den Bakış: Cemal Emden'in Fotoğrafları – Çizimler ve Resimler sergisi kapsamındaki film gösterimi ve konuşma, 9 Şubat Cuma günü saat 18:00'de Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz gerçekleşiyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Louis Kahn Bize Ne Söyler?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement