Löw'den Terör Açıklaması! - Son Dakika
Spor

Löw'den Terör Açıklaması!

Löw\'den Terör Açıklaması!

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki terör saldırılarının dehşet verici olduğunu söyledi.

30.03.2016 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki terör saldırılarının dehşet verici olduğunu söyledi.

Löw, milli takımı menajeri Oliver Bierhoff ile başkent Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen terör saldırının, 2015'in kasım ayında Fransa'da yaşananları hatırlattığını belirtti.

"Dün meydana gelen olaylar dehşet verici ve bizi düşündürüyor" diyen Löw, milli takımda da güvenlik konusunun ele alındığını ifade etti. Odak noktada sporun bulunması için 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2016) barışçıl bir şekilde geçmesini ümit ettiğini belirten Löw, bu konuda güvenlik güçlerine güvendiklerini kaydetti.

Löw, milli oyuncu Bastian Schweinsteiger'in dün antrenmanda kimsenin müdahalesi olmadan sakatlandığını belirterek, oyuncunun bugün Münih'e giderek muayene edildiğini bildirdi. Schweinsteiger'in, cumartesi günü İngiltere ve salı günü İtalya ile yapacakları hazırlık maçlarında oynamayacağı bilgisini veren Löw, 31 yaşındaki orta saha oyuncusunun ne kadar süre forma giyemeyeceğinin henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Oliver Bierhoff ise Fransa'da düzenlenecek EURO 2016'nın güvenliğine ilişkin soruya "En önemlisi insanların güvenliğidir. Biz Hannover'de de yaşamın devam ettiğini göstermek için oynamak isterdik" yanıtını verdi.

Avrupa Şampiyonası'nın güvenliği konusunda sadece belirli kişilerin vicdanlarını dinleyerek karar verebileceğini ve onlara güvendiklerini belirten Bierhoff, bu konunun şampiyonaya kadar konuşulacağını ifade etti.

Takımın, taraftarların ve tüm futbol ailesinin güvenliğinin alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Bierhoff, şampiyonayı düzenleyenlerin kriz senaryosu için bir planı bulunmamasının profesyonelce olmayacağını, bundan dolayı yapılan açıklamaların abartılmaması ve şimdiden kriz senaryoların çizilmemesi gerektiği yorumunu da yaptı.

Almanya Milli Takımı'nın 13 Kasım 2015'te, Paris'te Fransa ile oynadığı özel maç sırasında gerçekleşen bombalı saldırılardan 4 gün sonra Hannover kentinde yapılması planlanan Almanya- Hollanda müsabakası ertelenmişti.

Almanya Milli Takımı, 26 Mart'ta İngiltere, 29 Mart'ta ise İtalya ile karşılaşacak.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Löw'den Terör Açıklaması! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement