Lübnan Başbakanı Hariri: "Lübnan Çok Daha Önemli" - Son Dakika
Politika

Lübnan Başbakanı Hariri: "Lübnan Çok Daha Önemli"

Lübnan Başbakanı Hariri: "Lübnan Çok Daha Önemli"

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Beyrut’ta gerçekleştirilen Yıllık Arap Bankacılığı Konferansı’nda yaptığı konuşmada, "Çevremizdeki sorunlar önemlidir ancak Lübnan daha önemlidir" dedi.

23.11.2017 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Beyrut'ta gerçekleştirilen Yıllık Arap Bankacılığı Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Çevremizdeki sorunlar önemlidir ancak Lübnan daha önemlidir" dedi.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Beyrut'ta gerçekleştirilen Yıllık Arap Bankacılığı Konferansı'na katıldı. Hariri yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz dönem belki de çevremizdeki problemlerle ilgilenmekten çok Lübnan'ın çıkarlarına bakmamızı gerektiren bir uyarıydı. Çevremizdeki sorunlar önemlidir ancak Lübnan daha önemlidir" dedi. Başbakan Hariri, Lübnan'ın bölgedeki çatışmalardan uzak kalma politikasına sadık kalma ihtiyacını tekrarlayarak, bunun sözde kalmamasını aynı zamanda fiili olarak da sürdürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Hariri, "Şu anki tek kaygımızın ve üzerinde çalışmamız gereken tek şeyin istikrar olduğunu vurgulamak isterim" diye konuştu.

Başbakan Hariri, 4 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaptığı açıklamada "can güvenliği" gerekçesiyle görevinden istifa ettiğini belirtmişti. Hariri istifa açıklamasında kendisine suikast düzenlenmesinden korktuğunu söylemiş, İran'ı bölgede "yıkım tohumlarını ekmekle" suçlamıştı. Geçtiğimiz gün Lübnan'a dönen Hariri Cumhurbaşkanı Michel Aoun'la yaptığı görüşmeden sonra istifa etmekten vazgeçtiğini bildirmişti. - BEYRUT

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Lübnan Başbakanı Hariri: 'Lübnan Çok Daha Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement