Lübnan Cumhurbaşkanı: Patlamaya füze veya bomba neden olmuş olabilir - Son Dakika
Dünya

Lübnan Cumhurbaşkanı: Patlamaya füze veya bomba neden olmuş olabilir

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta gerçekleşen ve 150'tan fazla insanın hayatını kaybettiği patlamanın ardından "Patlamaya ihmal ya da füze veya bomba neden olmuş olabilir" dedi.

07.08.2020 17:08  Güncelleme: 07:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'da salı günü Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamayla ilgili konuşan Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, gözardı edilen ihtimali dillendirdi.Aoun; patlamaya ihmal, füze veya bombanın sebep olmuş olabileceğini söyledi.

AFP'nin aktardığına göre, Cumhurbaşkanı Aoun, 150'den fazla insanın hayatını kaybettiği, 5 binden fazla insanın yaralandığı ve yüz binlerce insanın evsiz kaldığı patlamayla ilgil konuştu. Daha önce limandaki bir depoda yıllardır bekletilen tonlarca amonyum nitratın patladığını açıklayan Aoun, "Nedeni henüz belirlenmedi. Patlamaya ya ihmal ya da füze veya bomba sebep olmuş olabilir" dedi.

Aoun, "Lübnan'ın çarpık siyasi sistemi yeniden düşünülmeli" ifadelerini kullandı.

MACRON ZİYARETİNDE HALK "DEVRİM" ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Depoda bekletilen amonyum nitratın patladığının açıklanması üzerine Lübnan'da halk hükümete denetimsizlik ve tebdirsizliğe karşı sokağa çıkmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un destek ziyareti sırasında önüne çıkan vatandaşlar "Hükümetimize güvenmiyoruz" demiş ve devrim çağrısı yapmıştı.

Macron ise protestoculara "Para yardımının yolsuz ellere gitmeyeceğini garanti ediyorum. Lübnan'a yeni bir siyasi anlaşma önereceğim" demişti.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Başkent Beyrut'ta yaşanan şiddetli patlamadan en çok etkilenen limana yakın yerleşim yerlerindeki enkazlar, gönüllülerin yardımlarıyla kaldırılmaya çalışılıyor.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 154'e yükseldiğini, yaralı sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu açıklamıştı.

Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti.

Lübnan Cumhurbaşkanı: Patlamaya füze veya bomba neden olmuş olabilir

Son Dakika Dünya Lübnan Cumhurbaşkanı: Patlamaya füze veya bomba neden olmuş olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Y Y 1907: Suriye'de Libya'da ne işimiz var diyen zavallılar şimdi anladınızmı İsrail'in emrindeki ABD 200 bin Tır silahı Suriye sınırına babasının hayrına yığmadı Yüce rabbim senden ve şanlı ORDUMUZDAN RAZI OLSUN BAŞKOMUTANIM iyiki varsın iyiki bizim başımızdasın 5 4 Yanıtla
  • TOKATLI: YURT SULH CİHANDA SULHU BIRAKIP CİHADA DÖNMEZSEK DAHA ÇOK KAN VE GÖZYAŞI DÖKÜLÜR. 5 3 Yanıtla
  • Son Söz: Patlamaya ihmal ya da füze veya bomba neden olmuş olabilir demiş Başka ihtimal yok zaten 5 0 Yanıtla
  • Tespit : Menzilli füzeler basınç yapıyor. Bura nitro veya havai fişek ile patlatılmadı geçin bunu. Bariz İsrail parmaklı. 2 1 Yanıtla
  • bilgin şahıs: olabilir değil oldu bile balistik füze attılar görüntülerde var 1 1 Yanıtla
  • Bilirkişi : İsrail'in işi macronuda yolladılar hemen ülkeyi biraz para ile abluka ya alıyorlar 1 1 Yanıtla
  • Hun: Ne füze ne bomba esas füze bomba lendi içinizdeki sistem size komşu olan Arap ülkeleri gibi de sizin gibi korsan kukla devletler amerikanın istedigi örgütsel yapılar ile birliktesiniz İSRAİL abiniz arada bir şamarlıyor sizi orda olan masum halka oluyor sizin sesiniz bize yükseltiyorsunuz ha yükselticeginiz de yok ta efendileriniz konuş diyor. Siz onların sözünü DEGİLDE ümmet ulusu olarak haydi hep beraber olalım bunların bize 100 yıllardan beri yaptıkları yetti diyici olmuyorsunuz ALLAH DAHA BETERİNDEN KORUSUN ÜMMETİ MUHAMMED ULUSUNU 1 1 Yanıtla
  • Xxx: Ne taraftarı taraftarı kaldı Pandemiden 0 2 Yanıtla
  • GAKGOŞ: KİMKİ ORAYA GELİP ÇÖREKLENİRSE BİLİNKİ O YAPMIŞTIR FRANSA İSRAİL ABD HER KİMSE BEKLEYELİM GÖRELİM PETROL YOK MU ORADA VARDIR HADİ LEŞ AKBABALARI YUKARIDAN UÇMAYA BAŞLAMIŞ YAKINDA AŞAĞI İNERLER ÜLKEYİ ELE GEÇİRİRLER AZ SONRA TÜRKİYEM UYANIK VE DİKKATLİ OLALIM BUNLAR BİRİLERİNİN BAŞINA ÇORAP ÖRÜYORLAR LÜTFEN YARDIM ELİNİ UZATALIM MASUM İNSANLARIN GÜNAHI YOK BİR KAP ÇORBAYA İHTİYAÇLARI VAR HAYDİ TÜRKİYEM EL ELE 0 1 Yanıtla
  • anzabar: İSRAİL HAVADAN ATTIGI SEYİR FÜZESİ POPEYE OLABİLİR 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement