Lübnan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Lübnan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi

Lübnan'da Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

29.10.2022 23:23  Güncelleme: 23:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'da Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla Beyrut'taki bir otelde düzenlenen resepsiyona, Lübnan Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Velid Fayyad, Sağlık Bakanı Firas Ebyad, Turizm Bakanı Velid Nasr, Enformasyon Bakanı Ziyad el-Mekkari, Çevre Bakanı Nasr Yasin, çok sayıda milletvekili, Lübnanlı askeri yetkililer, yabancı diplomatik misyon temsilcileri ve ülkenin önde gelen din adamları katıldı.

Saygı duruşurda bulunulması ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan resepsiyonda, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Kovid-19 nedeniyle Cumhuriyet Bayramı'nın böylesi yüksek katılımla kutlanamadığını belirten Ulusoy, "Geçen yıllar da Lübnan için kolay olmadı. Ekonomik kriz nedeniyle çalkantılı bir dönemden geçen Lübnan'ın yanında durmak Türkiye'nin öncelikleri arasında yer aldı. Zor zamanların gerçek dostu olarak, somut bir şekilde dayanışmasını göstermek için Lübnan'a insani yardımlarını artırdı. Lübnan'ın güvenliği ve istikrarı için Türkiye olarak desteklerimize devam etmekte kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Ulusoy, gösterilen yüksek ilgi ve katılımlarından dolayı başta Lübnanlı bakanlar ve milletvekilleri olmak üzere tüm misafirlere Beyrut Büyükelçiliği adına teşekkür etti.

Lübnan\'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement