Lübnan'da İki Günde 79 Suriyeli Mülteci Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Lübnan'da İki Günde 79 Suriyeli Mülteci Gözaltına Alındı

Lübnan'da son iki günde düzenlenen iki faklı operasyonda 79 Suriyeli mültecinin gözaltına alındığı bildirildi.

17.10.2017 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'da son iki günde düzenlenen iki faklı operasyonda 79 Suriyeli mültecinin gözaltına alındığı bildirildi.

Lübnan basınında yer alan haberlere göre, Lübnan ordusu tarafından ülkenin kuzeyindeki Akkar bölgesinde bugün düzenlenen operasyonda 29 Suriyeli mülteci, Bekaa bölgesinde dün düzenlenen operasyonda ise 50 Suriyeli mülteci gözaltına alındı.

Akkar bölgesinde bugünkü gözaltıların nedeni olarak, Lübnanlı bir kadının öldürülmesi sonucu Suriyeli mülteciler ile Lübnanlılar arasında tansiyonun yükselmesi gösterildi.

Bekaa bölgesinde dün gözaltına alınan 50 Suriyelinin ise ülkeye kaçak yollarla girdikleri ve ikamet izinleri olmadığı ifade edildi.

Lübnan'da Suriyeli 4 mülteci gözaltında hayatını kaybetmişti

Lübnan ordusu tarafından Bekaa Vadisi'ndeki Suriyelilerin yaşadığı bir mülteci kampına temmuz ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Suriyelilerden dördünün yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

Ordudan yapılan açıklamada, gözaltına alınan dört kişinin "sağlık sorunları" nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilirken, bazı yerel kaynaklar bu kişilerin gözaltı sırasında yapılan işkence nedeniyle öldüğünü iddia etmişti.

Ölen kişilerin ailelerine verilen cenazelerin medyaya yansıyan fotoğraflarında ağır darp ve işkence izleri görülmüştü.

Lübnan'da Suriyeli mülteciler "ülkesine dönsün" tartışması

Öte yandan Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, dün yaptığı açıklamada, uluslararası topluma "Suriyeli mültecilerin ülkelerine güvenli bir şekilde dönmesine imkan sağlama" çağrısı yaptı.

Lübnan basınında geçen hafta yer alan haberlerde de Lübnan Dışişleri Bakanlığının mültecilerin ülkelerine dönmeleriyle ilgili bir taslak üzerinde çalıştığı ve bu taslağın bakanlar kurulunda ele alınacağı ifade edildi.

İddia edilen taslağın, "mültecilerin gruplar halinde aşamalı olarak Suriye'deki güvenli bölgelere taşınmasını içerdiği ve mültecilerin dönüşünü hızlandıracak koşulların sağlanmasını hedeflediği" belirtildi.

BM rakamlarına göre, Lübnan'da 1,2 milyon civarında Suriyeli mülteci bulunuyor. Lübnan makamları bu rakamın 1 buçuk milyondan fazla olduğunu ifade ediyor. Lübnan'ın, nüfusuna oranla en fazla sayıda Suriyeli mülteciye ev sahipliği yaptığı belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'da İki Günde 79 Suriyeli Mülteci Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement