Lübnan'da paralarını çekemeyen mudiler Merkez Bankası önünde eylem yaptı - Son Dakika
Güncel

Lübnan'da paralarını çekemeyen mudiler Merkez Bankası önünde eylem yaptı

Lübnan\'da paralarını çekemeyen mudiler Merkez Bankası önünde eylem yaptı

Lübnan'da hükümet tarafından 3 yıldır mevduat hesapları dondurulan mudiler, başkent Beyrut'taki Merkez Bankası önünde gösteri düzenledi.

24.03.2023 14:15  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan'da hükümet tarafından 3 yıldır mevduat hesapları dondurulan mudiler, başkent Beyrut'taki Merkez Bankası önünde gösteri düzenledi.

Ülkede 2019'dan bu yana devletin aldığı karar gereği özel bankalardaki dövizlerini çekemeyen mudiler, artan hayat pahalılığına karşı el konulan birikimlerini alamamalarına tepki göstermek için bir kez daha Merkez Bankası önünde toplandı.

Mudilerin Haykırışı Derneği tarafından organize edilen eylem nedeniyle Hamra bölgesindeki Merkez Bankası önünde bulunan ana yol trafiğe kapatıldı.

Göstericiler, ellerindeki sprey boyalarla banka duvarına mağduriyetlerini ifade eden yazılar yazdı.

Banka önünde araç lastiği yakan göstericiler, daha sonra binaya havai fişek ve taş attı.

Gösteriler devam ederken, Merkez Bankası'nın hemen yanında İçişleri Bakanlığı binasının yer almasına rağmen emniyet güçlerinin eylemcilere müdahale etmediği görüldü.

Lübnan'daki ekonomik kriz ve mevduatların dondurulması

Lübnan'da Ekim 2019'da başlayan gösteriler, hükümetin istifası, Beyrut'taki liman patlaması ve Kovid-19 salgını gibi olaylar ülke ekonomisini derinden etkiledi.

Yaklaşık 3,5 yıldır devam eden ekonomik kriz ortamında döviz rezervlerinin erimesinin önüne geçilmesi için bankalardaki dolar mevduat hesapları donduruldu.

Ülkede 2019'da 1 ABD doları 1500 Lübnan lirasından işlem görürken, art arda yaşanan gelişmelerle yerel para birimindeki değer kaybı da arttı.

Ocak 2022'de 1 ABD doları 20 bin Lübnan lirası iken şu an karaborsa ve döviz bürolarında 108 bin lira seviyesinden işlem görüyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Lübnan Misyon Şefi Ernesto Rigo, dün yaptığı açıklamada, ekonomik krizdeki Lübnan'ın durumunun çok kötü bir seviyeyede olduğu uyarısında bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'da paralarını çekemeyen mudiler Merkez Bankası önünde eylem yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi
    14:04 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, emeklilere yönelik açıklamalarda bulunarak, Pamukkale Belediyesi'nin emeklilere sosyal ve ekonomik destekler sağlayacağını belirtti.

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.


Advertisement