Lübnan'daki "Suriyeli Mültecilerin Dönüşünü Takip İçin" Komite Kuruluyor - Son Dakika
Güncel

Lübnan'daki "Suriyeli Mültecilerin Dönüşünü Takip İçin" Komite Kuruluyor

Lübnan ve Rusya, Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşünü takip edecek ortak komite kuruyor.

21.09.2018 21:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan ve Rusya, Lübnan'daki Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşünü takip edecek ortak komite kuruyor.

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki Suriyeli mültecilerin vatanlarına dönüş işlemlerini takip edecek Lübnan-Rusya ortak komitesinde yer alacak kişilerin isimlerinin, Rusya'nın Beyrut Büyükelçiliği'ne resmi olarak iletildiği belirtildi.

Açıklamada söz konusu komitede, Lübnan'ı temsilen Başbakan Saad el-Hariri'nin Rusya İşlerinden Sorumlu Müsteşarı George Şaban, eski milletvekili Emel Ebu Zeyd, Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim ve Tuğgeneral Suheyl Hurye'nin görev alacağı ifade edildi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 16 Temmuz'da bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşüne ilişkin anlaşmaya varmıştı.

Helsinki'deki ikili zirvenin ardından temmuzun son haftasında Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ziyaret eden Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev başkanlığındaki heyet, Rusya savunma ve dışişleri bakanlarının Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşünün organize edilmesiyle ilgili hazırladığı planı, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın yanı sıra Başbakan Saad el-Hariri, Meclis Başkanı Nebih Berri gibi yetkililere sunmuştu.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, 2017 sonunda Lübnan'daki Suriyeli mülteci sayısını 997 bin olarak açıklamıştı.

Lübnanlı yetkililer, mültecilerin ülkedeki sınırlı kaynaklara baskı yaptığını ve uluslararası toplumun mülteciler konusunda desteğinin eksik olduğunu belirtiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan'daki 'Suriyeli Mültecilerin Dönüşünü Takip İçin' Komite Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz
    00:03 MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliği yapanların ülkücü olamayacağını belirtti. Özdemir ayrıca, Türkiye'nin önemli bir seçime gittiğini ve Cumhur İttifakı'nın güçlü bir iradeyle cevap vermesi gerektiğini vurguladı.

  • Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı
    00:01 Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Murat Kurum'u ağırladı

    Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'u Baykar'da ağırladı. Bayraktar, Kurum ile yapılan görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, İstanbul'un geleceği için hayal edilen projeleri dinlediklerini belirtti. Kurum ise Baykar'ın milli teknoloji hamlesinin lokomotifi olduğunu vurgulayarak, Bayraktar ile yapılan görüşmenin kendisine ilham verdiğini ifade etti.

  • Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı
    23:53 Adıyaman'ın Kahta ilçesinde otomobil çarpışması: 5 yaralı

    Adıyaman'ın Kahta ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı ve 5 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla Kahta Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu
    23:43 Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim Kosova'da temaslarda bulundu

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Kosova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Kosova yetkilileri, Türk toplumu ve iş insanlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Osmanlı'nın üçüncü padişahı I. Murad'ın türbesini ziyaret etti ve NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü Komutanı ile görüştü. Serim, ziyaretini TİKA'nın iftar programıyla tamamladı ve yarın Prizren ve Mamuşa belediyelerini ziyaret edecek.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.


Advertisement