Lucerne Oda Orkestrası Büyüledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Lucerne Oda Orkestrası Büyüledi

Lucerne Oda Orkestrası Büyüledi

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, açılış konserini dünyaca Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası gerçekleştirdi.

02.05.2011 02:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Festivaller Birliği üyesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali, açılış konserini dünyaca Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası gerçekleştirdi. Festival, önceki yıllarda Elina Garanca, Janine Jensen, Denyce Graves, Tania Maria, Sumi Jo, Fabio Biondi, Al Di Meola, Fazıl Say, İdil Biret, Gülsin Onay, Ayla Erduran, Şirin Pancaroğlu gibi dünyaca tanınmış yerli ve yabancı sanatçı ile 46 topluluğa ev sahipliği yapmıştı. 10'ncü Mersin Uluslararası Müzik Festivali'nin açılış konseri Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konsere Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Festival Tertip Komitesi Başkanı Faik Burakgazi ile yaklaşık 600 davetli katıldı.

Konser öncesi Vali Güzeloğlu yaptığı açılış konuşmasında, festivalin bugüne gelmesinde Mersinlilerin büyük bir katkısının olduğunu belirterek, "Şairinde dediği gibi, kentlere bazen bir festival gelir, bu festival, müziğiyle, tınısıyla her şeyden önce sanat ve sanatçıları ile gelir. Kültürlerin buluştuğu, dinlerin ve dillerin barış ve huzur içinde yaşadığı, hem Türkiye'nin hem de Akdeniz'in çok önemli bir kenti olan Mersin, doğumundan ve bir kent kimliğiyle buluşmasından bu yana sanatla yoğrulan, buluşan, sanatı yücelten ve destekleyen bir kent olmuştur. 10'ncü yılını kutladığımız bu festivalde sanatı öne çıkartan ve kentle buluşturan her düzeyde katkı sunan herkese sanat adına gönülden kocaman bir teşekkür ediyorum" dedi.

Güzeloğlu konuşmasının ardında Devlet Sanatçısı, kompozitör merhum Nevit Kodallı anısına düzenlenen 'Mersin Portakal Çiçeğini arıyor' beste yarışmasının birincisi Melis Öztoprak'a, Genç Yetenekler Ödülü'nü Hasan Gökçe Yorgun'a, Festival Kent Ödülü'nü Prof. Dr. Hüseyin Gezer ile Festival Sanat Ödülü'nü ünlü kemancı şef Cihat Aşkın'a verdi. Daha sonra ise dünyaca ünlü Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası, Alman şef Achim Fidler'in yönetiminde sahne aldı. 1956 yılında kurulan ve bugüne dek Yehudi Menuhin, Clara Haskil, David Oistrakh, Wilhelm Kempff, Anne-Sophie Mutter, Pinchas Zukerman, Maxim Vengerov ve Mischa Maisky gibi dünyaca ünlü solistlere eşlik eden Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası, Mersin konserinde Mozart ve Çaykovski'nin eserlerini seslendirdi. Festival Strings Lucerne Oda Orkestrası konserinin 2'nci bölümü ise kemancı Daniel Dodds ile devam etti. Festival'de 3 Mayıs günü Müzikalin sesleri, Cazın Enstrümanları, 7 Mayıs'ta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, 9 Mayıs Aspondes Quartet piyano&ney, 11 Mayıs günü Mersin Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası, 14 Mayıs günü Prga Solistleri, 15 Mayıs günü Pinhani, 16 Mayıs günü 3 Bases, 17 Mayıs günü Işın Metin yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası sahne alacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Lucerne Oda Orkestrası Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement