Lucescu, UEFA'nın Yaptığı Skandal Hatayı Basın Toplantısında Anlattı - Son Dakika
Spor

Lucescu, UEFA'nın Yaptığı Skandal Hatayı Basın Toplantısında Anlattı

Ukrayna maçı sonrası konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, "Ukrayna kulübesinde 3 İspanyol yetkili vardı ve maçı İspanyol hakemler yönetti, soruşturulması gerek." dedi.

05.09.2017 10:57  Güncelleme: 08:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda sekizinci maçta Hırvatistan'ı konuk edecek olan Milli Takım'da kritik viraj öncesinde Teknik Direktör Mircea Lucescu bir basın toplantısı düzenledi. Lucescu hem geride kalan Ukrayna karşılaşmasını hem de Hırvatistan maçını değerlendirdi.

"UKRAYNA'DA 3 İSPANYOL VARKEN, MAÇI İSPANYOL HAKEM YÖNETTİ"

Lucescu, Ukrayna maçındaki hakem hatalarına değinirken "Mucize yaratamam. Futbol oynamak için sahaya çıktığı zaman oyunu kontrol etmek isteyen bir takım yaratmak istiyorum. Ukrayna dediğim gibi grubun en iyi takımı. Ancak fahiş hakem hataları yapıldı maçta. Bu düzeyde böyle bir hakemlik görmedim. Ukrayna teknik kulübesinde üç İspanyol yetkili vardı ve sahada maçı İspanyol hakemler yönetti. Bunun da soruşturulması lazım. Ben açıkçası Collina'dan, UEFA'dan veya hakemlerden özür bekledim ancak bu henüz gelmedi. Hakem hatalarının kasıtlı yapıldığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Hırvatistan maçı hazırlıklarını ise "Benim için çok zor iki gündü. Hiçbir şey olmamış gibi oyuncuların morallerini yükseltmek zor oldu. Zor bir maç, hazırlığımızı yaptık; şimdi de maç saatini bekliyoruz" şeklinde belirten Lucescu, Hırvatistan maçındaki oyun yapısının ipuçlarını ise şöyle aktardı: "Ben oyuncularımın gayet motive olduklarını düşünüyorum. Fizik olarak daha iyi durumda olanlardan ve defansta daha iyi organize olabilecek oyunculardan kuracağız kadromuzu. Ben oyuncularımın iyi sonuçlar alarak tekrar sevilen, takdir edilen futbolcular olmalarına yardımcı olmak istiyorum."

"BEN GÖREVE GELİNCE GÖZLEMCİLER DEĞİŞMİŞTİ"

Ukrayna kulübedesindeki İspanyol görevlilerin kim olduklarına açıklık getiren Lucescu, "Beş hakem hatası yapıldı hepsi bizim aleyhimize ve hepsi skora etki eden hatalar. Bu yüzden bunun üzerinde duruyorum. Üç kişiden iki tanesi yardımcı antrenör biri de kaleci antrenörüydü. Bizden daha iyi oynadılar kabul ediyorum ama örneğin bu Hırvatistan maçının hakem gözlemcisi Rumen'di. Ben göreve gelince gözlemci değişmişti" dedi.

Lucescu, UEFA\'nın Yaptığı Skandal Hatayı Basın Toplantısında Anlattı

Son Dakika Spor Lucescu, UEFA'nın Yaptığı Skandal Hatayı Basın Toplantısında Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement