Lugano: 'Türkiye'ye Gelmemin Sebebi Ali Koç' - Son Dakika
Spor

Lugano: 'Türkiye'ye Gelmemin Sebebi Ali Koç'

Lugano: \'Türkiye\'ye Gelmemin Sebebi Ali Koç\'

Fenerbahçe'nin efsane oyuncularından Diego Lugano, Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi sonrası açıklamalarda bulundu...

26.09.2018 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe'nin efsane oyuncularından Diego Lugano, Haber Global'den Yağız Sabuncuoğlu'na özel açıklamalarda bulundu...

UZUN BİR ARANIN ARDINDAN FENERBAHÇE MAÇINI İZLEDİN. DERBİYLE İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİN?

Sonucu normal olarak görüyorum çünkü Fenerbahçe oyuna iyi başladı. Topu ayağında iyi tuttu ve oyuna hükmetti ama iyi olduğu zamanlarda yüzde yüzlük gol fırsatlarını değerlendiremedi. Tam bu sırada Beşiktaş'ın sürpriz bir golü geldi. o golden sonra maç Fenerbahçe için zora girdi. Beşiktaş golün ardından maçı domine etti. Fakat sonrasında ikinci Beşiktaş golü gelecekken bu kez Fenerbahçe beraberliği yakaladı. git gelli ve hızlı bir maç oldu. Sonucu gayet normal görüyorum. Maçın hakkı beraberlikti.

ALİ KOÇ İLE BİR ARAYA GELDİ. LUGANO'YU FENERBAHÇE'NİN GELECEĞİNDE GÖREBİLECEK MİYİZ? O TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

Türkiye'ye gelmemin sebebi tabii ki Ali koç'tu fakat bu gelecek yıllarda Fenerbahçe'ye geri dönmemle alakalı bir görüşme olmadı. Sao Paolo kulübünü temsilen buraya geldim. şu anda Sao Paulo'da sportif direktörlük yapıyorum. Başkan Ali koç ile Sao Paulo ile Fenerbahçe arasındaki ikili ilişkileri nasıl güçlendirebiliriz'i konuştuk.  bunun dışında Türkiye'yi ve Fenerbahçe'yi çok özledim. Burası benim evim ve ikinci kulübüm. Saraçoğlu'ndaki ambiansı çok özlemişim. Bunların hepsi buraya gelmemdeki temel sebeplerdi.

REYES, SKRTEL VE NEUSTADTER FENERBAHÇE'NİN MEVCUT STOPERLERİ... FENERBAHÇE'NİN STOPERLERİNİ BEĞENİYOR MUSUN? OYNADIĞIN DÖNEMLE ŞU ANKİ FENERBAHÇE DEFANS HATTINI KIYASLAYABİLİR MİSİN?

Benim oynadığım dönemle şu anki defans hattını karşılaştırmak çok kolay değil. Benzer soruları zamanla dost sohbetlerinde de alıyorum. Kendi dönemim ile şu anki defans hattını karşılaştıramam ama onlara bol şans diliyorum. Hepsi teker teker bakıldığında iyi oyuncular. Böyle sorularda takdiri taraftara bırakmak gerekiyor. Ben başarılı olacaklarına inanıyorum ama karşılaştırma yapmak beni zorlayabilir.

FENERBAHÇE'NİN YENİ TRANSFERİ DİEGO REYES'İ DAHA ÖNCE İZLEME FIRSATIN OLDU MU? OYUNCUYLA İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİN? SENİN DE ÖN ADIN DİEGO'YDU... FENERBAHÇE'NİN BU DİEGO DENEMESİ BU KEZ TUTAR MI?

Diego Reyes'i çok fazla tanımıyorum. Bu konuyla ilgili net yorumlar yaparsam insanları yanlış yönlendirmiş olabilirim. Evet ismi Diego ama herkesin kendi dönemi var. Fenerbahçe'de başarılı olabilir ama bunun için şansa da ihtiyacı olacak. Kendisine buradan bol şans diliyorum.

SAO PAULO'NUN SPORTİF DİREKTÖRLÜĞÜNÜ YAPIYORSUN. FENERBAHÇE JOSEF'İ SATTIKTAN SONRA O BÖLGEYE JAİLSON'U TRANSFER ETTİ. JAİLSON'LA İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİN?

Jailson'la ilgili Diego Reyes'e nazaran çok daha fazla yorum yapabilirim. Kendisini çok yakından tanıyorum. Geçen sene Gremio'da çok başarılı bir sezon geçirdi. Takım olarak da sezona damga vurdular. Jailson Fenerbahçe için büyük bir şans. Jailson için de Fenerbahçe çok büyük bir şans olacak. Henüz yaşı genç ve çok daha gelişim gösterebilecek bir isim. Fenerbahçe her sene şampiyonluğa oynayan ve şampiyonluk dışında bir şeyin başarı sayılmadığı bir kulüp. Bu durum Jailson'u daha da geliştirecek ve rekabetçi bir oyuncu yapacaktır.

İLERLEYEN DÖNEMLERDE KENDİSİNİ TEKNİK DİREKTÖR OLARAK GÖREBİLİR MİYİZ YOKSA KARİYER PLANLAMASINDA SPORTİF DİREKTÖRLÜK VE YEŞİL SAHADAN ÇOK YÖNETİCİLİK TARAFI MI VAR?

Teknik direktörlüğü konuşmak için çok erken. Futbolu 6 ay önce bıraktım. Yeşil sahalara çok yakın bir tarihte veda ettim. Benim gibi uzun yıllar futbol oynayan oyuncular hemen tekrar yeşil sahalara dönmek istemeyebiliyor. Ben de şu anda futboldan keyif almaya çalışıyorum. Evet yeşil sahada değilim ama saha dışında çok fazla çalışıyorum. Sao Paulo'da şu anda Brezilya Ligi'nde lider durumda. Sezona çok iyi başladık ve çok iyi gidiyoruz. Yaptığım işi çok seviyorum ve futbola aşığım. Şimdiden b lisansım var ve antrenörlük yapabilirim ama biraz daha beklemeyi düşünüyorum. Beklemek benim için şu anda en doğrusu. Gelecekte neler olacak hep birlikte göreceğiz.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Lugano: 'Türkiye'ye Gelmemin Sebebi Ali Koç' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement