'Lükste Demokrasi'ye Soyundu, İndirime En Çok Zenginler Koştu - Son Dakika
Ekonomi

'Lükste Demokrasi'ye Soyundu, İndirime En Çok Zenginler Koştu

\'Lükste Demokrasi\'ye Soyundu, İndirime En Çok Zenginler Koştu

Kurtköy'de Açılan Avrupa'nın En Büyük 'Outlet'i Viaport Alışveriş Merkezi'ndeki Seri Sonu ve İndirimli Ürünlerin Satıldığı Mağazalara Zengin Müşteriler Akın Etti.

20.08.2008 01:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtköy’de açılan Avrupa’nın en büyük ’outlet’i Viaport Alışveriş Merkezi’ndeki seri sonu ve indirimli ürünlerin satıldığı mağazalara zengin müşteriler akın etti.

110 milyon dolarlık yatırımla açılan ve Fendi, Giorgio Armani, Donna Karan, Givenchy, Calvin Klein ve Lacoste gibi lüks markaların satılacağı Viaport’un lüksün demokratikleşmesine de katkı sağlaması bekleniyor.

KURTKÖY’de 200 bin metrekare arsa üzerine kurulan Avrupa’nın en büyük outlet alışveriş merkezi Viaport, 15 Ağustos’taki açılışından bu yana seri sonu ve indirimli ürünlerin satıldığı mağazalarında üst gelir grubunun yoğun ilgisiyle karşılaştı. Lüksün demokratikleşmesine katkı sağlaması beklenen Viaport’a beklenenin çok üstünde elit müşteri ağırlaması, son dönemde durgunluktan yakınan perakendecileri de sevindirdi. Viaport Genel Koordinatörü Muzaffer Gülöz, pek çok mağaza sahibinin Viaport’da, lüks alışveriş merkezlerindeki elit müşteri oranının üstüne çıktığını söylediğini aktardı. Projeyi gerçekleştiren Bayraktar Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Bayraktar, dünyanın her yerinde her gelir grubundan tüketicinin indirimli alışveriş yapmayı sevdiğini kaydetti.

Lüks demokratikleşiyor

Fendi, Giorgio Armani, Donna Karan, Givenchy, Roberto Cavalli, Christian Loubutin gibi lüks markaları bünyesinde barındıran Harvey Nichols’ı Türkiye’de açan Unitim Holding, Unitim Multibrand adıyla Viaport’un Moda Meydanı’nda 1500 metrekarelik bir alanı kiraladı. Calvin Klein Jeans, Lacoste ve Swatch’un Türkiye temsilcisi Eren Holding, Viaport’ta aynı meydanda 1500 metrekare, Beymen ise 2 bin metrekare büyüklükte mağazaya sahip. Hollandalı NTS ilk outlet’ini, Lacoste ise İstanbul’daki ilk outlet’ini açtı. Lüks markaların outlet kanalıyla daha geniş bir tabana yayılması lüksün demokratikleşmesi şeklinde değerlendiriliyor.

Günde 80 bin kişi

Viaport’u açılıştan itibaren günde 80 bin kişi ziyaret etti. Zamanla günlük ziyaretçi sayısının oturacağını söyleyen Muzaffer Gülöz, ayda 600 bin ziyaretçi hedeflediklerini açıkladı. Gülöz, 3 bin kişiye istihdam sağlayan Viaport’un yüzde 100 outlet olduğunu ve bu özelliğini koruyacağını da söyledi. Gülöz, "Ziyaretçilerin yüzde 90’ı alışveriş yapıyor. İnsanların elindeki poşetler bizi memnun ediyor. Ay sonunda ciro rakamlarında bunu daha net göreceğiz. Şehrin 6 noktasından ücretsiz servis koyduk. Bunları zamanla artıracağız" dedi. Alışveriş merkezindeki mağazaların yüzde 90’ının kiralandığını belirten Gülöz, şöyle devam etti: "Geri kalan yüzde 10’luk kısmı ise özellikle bloke ettik. Şu anda yüzde 75 dolulukla açıldık. Birçok marka da bu ay sonuna kadar mağazasını açıyor. Boş olan mağazalara ciddi talep var. Amacımız bu mağazaları marka karmasını artırmak için kullanmak."

2009’da Rusya ve Ortadoğu’dan alışveriş turları düzenlenecek

VIAPORT Alışveriş Merkezi’nin yanı sıra 700 yataklı otel ve fuar alanı yapımını da sürdüren Bayraktar Kardeşler İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Bayraktar, projenin tamamının 200 milyon dolara mal olacağını söyledi. Otel ile fuar ve kongre alanının İstanbul’un Anadolu yakasındaki büyük bir eksikliği gidereceğine dikkat çekerek "Rusya ve Ortadoğu’dan charter uçaklar ile İstanbul’a alışveriş turları düzenlenecek. Otel açıldığında düzenlenen 3 günlük turların bir günü tamamen Viaport’ta geçirilecek. Sabiha Gökçen Havalimanı hemen yanı başımızda. Havalimanı, otel ve fuar alanı bize artı katacak diğer enstrümanlar" dedi.

Dünyada gezmediğimiz proje kalmadı

COŞKUN Bayraktar, "Projeyi yapmak için dünyada gezmediğimiz proje kalmadı ama Viaport dünyadaki benzerlerinden daha fazlasını sunuyor. Burada dünya markalarını her yerden daha ucuza almak mümkün. Burada sadece outlet ürünler satılacak" dedi.

Ayasofya’dan daha büyük kubbesi var

Viaport’ta bulunan ve Bedesten adı verilen çarşı, Kapalıçarşı’dan esinlenerek yapıldı. Kubbenin büyüklüğü Ayasofya’nınkinden bile daha büyük. Kubbenin üzerindeki işlemeler de Dolmabahçe Sarayı’nın önündeki Valide Sultan Cami’nden esinlenerek yapıldı.

Bedesten’in giriş kapısı Kapalıçarşı Nuruosmaniye Kapısı’nın benzeri olarak 5 ayda yapıldı.

Beymen de mağaza açmaya hazırlanıyor.

Outlet center bünyesinde at çiftliği ve go kard sahası da bulunuyor.

Merkezde Beymen, Unitim Grubu’nun markaları dışında Calvin Klein, Derimod, Cacharel, Mango, Tommy Hilfiger gibi markaların outletleri bulunacak.

Viaport’ta Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçuşların saatini gösteren dev bir ekran da yer alacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Lükste Demokrasi'ye Soyundu, İndirime En Çok Zenginler Koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement