Lüksün Simgesi Lexus Kayserililer ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

Lüksün Simgesi Lexus Kayserililer ile Buluştu

Lüksün Simgesi Lexus Kayserililer ile Buluştu

Türkiye pazarına 2016'nın Mart ayında İstanbul'da açtığı ilk showroomu ile giriş yapan Lexus, sunduğu modellerle ve hizmetlerle lüksün tanımını değiştiriyor.

27.09.2017 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm modellerinde hibrit versiyon sunmaya da başlayan premium marka 60'a yakın noktadaki geniş servis ağı ve Geri Alım Garantisi gibi hizmetlerle iddiasını artırmaya devam ediyor. Lexus şimdi ise sunduğu bu ayrıcalıkları gerçekleştirilen özel bir etkinlikle Kayserililerle buluşturdu.

LÜKSÜN SİMGESİ LEXUS KAYSERİLİLERLE BULUŞTU

Sunduğu çarpıcı modelleri ve ayrıcalıklı hizmet anlayışıyla Türkiye pazarına 2016 yılında giriş yapan Lexus, fark yaratan otomobillerini bir davet ve test sürüşü ile birlikte Kayserililerle buluşturdu. Toyota Plaza Aksoy'un katkılarıyla Flamingo de Luxe'de düzenlenen ve RX, RC, RCF, GS, LS, IS, NX ve CT modellerinin sergilendiği davette, Kayseri'nin önde gelen isimleri bir araya geldi. Lexus'u daha yakından tanıma şansı bulan davetliler diledikleri Lexus modeli ile de test sürüşü gerçekleştirdi.

"Lexus geleneksel el işçiliği ve yüksek teknolojiyi bir araya getiriyor"

Dünyanın en iyi otomobillerini üretmek felsefesiyle yola çıkan marka, sunduğu modellerle Türkiye'de premium segmente bambaşka bir bakış açısı getiriyor. Düzenlenen etkinlikte değerlendirmelerde bulunan Lexus Türkiye Direktörü Selim Okutur, "Lüks otomobil üretiminde geleneksel el işçiliği ile yüksek teknolojiyi bir araya getiren Lexus markası, 1989 yılında satışa başladığı ABD'de kısa sürede kalitesi ile kendini kabul ettirerek, otomobil sektöründe en genç lüks marka unvanını elde etti. Bununla birlikte Amerika'da son 5 yıldır en sorunsuz marka unvanını eşsiz biçimde elinde tutuyor olması da, markanın kalite anlayışını da gözler önüne seriyor. Biz de Türkiye pazarına 2016 yılında geniş bir ürün gamı ile giriş yaptık. Kısa zamanda büyük ilgi gördük ve halen tanıtım sürecimiz devam etmekte. İstanbul'da açtığımız showroom'un ardından yine İstanbul ve Ankara'da pop-up showroom'lar ile hizmetler verdik. Bununla birlikte Türkiye'nin her yerinde daha yaygın bir satış ağı kurmak üzerine çalışmalar yapıyoruz ve aynı zamanda değişik illerde bu farkı yaşamak isteyenler için de burada gerçekleştirdiğimiz gibi çeşitli organizasyonlar düzenliyoruz." dedi.

"Türkiye'nin Her Yerinde Güçlü Servis Ağı"
Lexus'un sunduğu en önemli avantajların başında güçlü ve yayın servis ağının olduğunu kaydeden Okutur, "Türkiye'ye girdiğimiz 1.5 yıllık süreç içerisinde yatırımlarımızı markayı doğru şekilde anlatmaya ve doğru konumlandırmaya ayırdık. Elbette Lexus için satış yapmak kadar satış sonrasında verilecek hizmet de çok büyük önem taşıyor. Bu paralelde marka olarak biz 60'a yakın satış sonrası hizmet noktamızda hiçbir premium markada göremeyeceğiniz bir satış sonrası hizmeti sunmaktayız. Lexus müşterileri, Türkiye'nin her yerinde bulunan bu güçlü servis ağı sayesinde hiçbir zaman mağdur olmayacak ve ihtiyaç hissettiği anda bizi yanında bulacak" diye konuştu.

"Toyota Plaza Aksoy, Güçlü Servis Ağının Bir Parçası"

Türkiye'nin hemen yer yerinde yer alan Lexus servislerinde, Kayseri ili adına Toyota Plaza Aksoy hizmet veriyor. Lexus markasını özel bir organizasyonda Kayserilerle buluşturmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Toyota Plaza Aksoy Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aksoy, etkinlikte şunları söyledi;

"Lexus'un yüksek kaliteye ve çekici tasarıma sahip otomobilleri ilk bakışta dikkatleri üzerine çekiyor. Ama Lexus'u diğer premium markalardan ayıran tek özellik bu değil. Türkiye'de 60'a yakın Satış Sonrası Hizmeti'yle hiçbir lüks markada yer almayan bir farklılığa sahip. Biz de Kayseri'de Toyota Plaza Aksoy olarak bu yaygın ağın bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

Lexus'un yüksek teknolojiye sahip otomobillerine gerekli hizmeti ve servisi sağlamak adına, özel olarak teknisyenlere eğitim aldırdıklarını ifade eden Aksoy, "Bu sayede Lexus kullanıcıları bayilerimize geldiğinde, kendilerine özel olarak ayrılmış danışmanlar ve teknisyenler hizmet ediyor. Bununla birlikte yeni bir Lexus satın almak isteyen müşterilerimize de, büyük bir memnuniyetle aracılık etmeye her zaman hazırız. Kısa zamanda Kayseri'de de Lexus kullanıcılarının artacağını ve bu güzide şehriminiz de Lexus ayrıcalığını daha fazla yaşamaya başlayacağını düşünüyorum" dedi.

Lexus'un segmentinde fark yaratan hizmetleri

Geniş hizmet ağının yanı sıra Lexus, müşterilerine birçok kolaylık sağlayan hizmeti de bir araya getiriyor. Maslak'ta açılan showroomda çalışma saatleri dışında da randevuyla 7 gün/24 saat hizmet vererek, yoğun programa sahip kişilerin de vakitlerini verimli bir şekilde kullanmalarına ve mesai saatleri dışında da hizmet almalarına imkan sağlıyor. Lexus showroomunu istediği zaman randevuyla ziyaret edebilen müşteriler, dilediklerinde test sürüşü de gerçekleştirebiliyorlar.

Markanın diğer hizmetlerinden biri de, her müşterinin özel bir danışmanının olması. Müşteriler otomobil ile ilgili her türlü ihtiyacında bireysel danışmanlarına rahatlıkla ulaşabiliyorlar. İhtiyaç olması halinde müşterilerinin olduğu yere helikopter ile teknisyen de gönderebilen Lexus, aynı zamanda müşterilerine özel TIR'lar ile araç transferi hizmeti de sağlıyor. Böylece Lexus sahipleri yurtiçinde herhangi bir şehre uçakla seyahat ederken, otomobilinin TIR ile bulunduğu yere gönderilmesi sayesinde aracının keyfini sonuna kadar çıkarıyor.

Lexus'tan Geri Alım Garantisi Hizmeti

Lexus'un tüm dünyada elde ettiği yüksek ikinci el değerine güvenen marka, özel hizmetleriyle de bunun altını çiziyor. Oldukça geniş bir hizmet yelpazesi sunan Lexus'un en dikkat çeken uygulamalarından biri olarak Geri Alım Garantisi yer alıyor. Buna göre satılan Lexus modelleri, müşteri talep ettiğinde araç kullanımına ve yılına bağlı olarak belli oranlarda marka tarafından geri alınabiliyor. Aracın geri alınacağı günkü güncel fiyat üzerinden bir yaşındaki araç için yüzde 80, iki yaşındaki araç için yüzde 70, üç yaşındaki araç için de yüzde 60 olacak şekilde geri alım fiyatı belirleniyor. Marka konusunda müşterinin aklında hiçbir soru işareti bırakmayan Lexus, gerek hizmetleri gerekse de tüm dünyada sorunsuzluk ödülleri toplayan otomobilleriyle dikkat çekiyor.

"Lexus'un Fiyat Avantajı Getiren Hibritleri de Türkiye'de"

Türkiye pazarına geniş bir ürün yelpazesiyle giriş yapan Lexus, premium segment kullanıcılarının tüm beklentilerini aşacak modeller sunuyor. SUV modellerinden, lüks sedanlara, spor sedanlara ve coupe modellere kadar sunulan geniş bir yelpaze yer alıyor. Bununla birlikte Lexus Türkiye, mevcut modellerine ek olarak hibrit versiyonları da kullanıcıların beğenisine sunmaya başladı.

Türkiye pazarında satışa sunulan hibrit modellerin ÖTV teşviğinden faydalanacak olmasıyla yoğun ilgi göreceğini de ifade eden Selim Okutur, "Lexus markası Türkiye'de sunduğu 7 farklı hibrit modeliyle rakiplerinden çok daha ileride olduğunu ispatlıyor. Lüks markalar içinde dünyada hibrit teknolojisinin öncü ve lider markası olan Lexus, ürün çeşitliliğini de her geçen gün artırmakta. Son model atağıyla birlikte Türkiye'de tüm modellerinde hibrit versiyonunu sunan tek marka olma özelliğini taşıyoruz. Bu da markamızın farkını ortaya çok güçlü bir şekilde koyuyor. Marka olarak hibrit teknolojisini kısa ve orta vadede çözüm olarak görüyoruz. Bunun yanında, hükümetimizin getirdiği vergi düzenlemesiyle 100 bin TL'ye varan vergi indirimi ile teşvik edilen hibrit modellerimiz büyük ilgi görmektedir" dedi.

Lexus'un fark yaratan işçiliği ve Takumi ustaları geleneği

Lexus, kısa zamanda dünya çapında ün getiren otomobillerini yüksek teknoloji ve geleneksel üretim tekniklerini bir arada sunarak üretiyor. İnsan eli ve gözü, en yüksek kaliteyi sağlamak adına Lexus'daki en önemli araç olmaya devam ediyor. İşte bu yüzden Lexus'un en az 25 yıllık deneyime sahip usta işçileri olan Takumi ustaları, her aracın en yüksek standarda sahip olmasını garanti etmek adına büyük bir öneme sahip.

Ayırt edici siyah ve beyaz tulumları, beyaz eldivenleri giyen bu küçük ve seçilmiş grup, sadece eğitimli gözlerin görebileceği küçük kusurları bile görebiliyorlar. Kalite aşamasının en önemli parçası olan Takumi ustaları, boyanın hatasız olmasından elle yapılan deri döşemenin dikişlerinin kusursuz olmasına kadar birçok detayı gözden geçiriyor. Ustalar, kulaklarını da kullanarak motorların sorunsuz bir şekilde çalışıp çalışmadığını kontrol ediyorlar. Kendi yeteneklerini sürekli olarak geliştiren ustalar, birikimlerini paylaşarak işçiliklerini yeni jenerasyonlara aktarıyorlar. Böylece araçların yüksek standartları her zaman korunuyor.

Lexus'un Birbirinden Mükemmel 7 Lüks Modeli
Lexus, Türkiye'de geniş model yelpazesiyle giriş yaptı. Spor otomobillerden, konforlu coupe modellerine, lüks sedanlara ve SUV modellerine kadar her türlü beğeniye hitap eden Lexus, aynı zamanda Türkiye'deki lüks segment müşterilerine hibrit teknolojisini de sunuyor.

Lexus'un Giriş Seviyesi Modeli: CT 200h

Dünyanın ilk kompakt lüks hibrit otomobili olan CT 200h, tasarımıyla ve sürüş özellikleriyle öne çıkıyor. Hem benzinli hem de elektrikli motor sahip CT, düşük yakıt tüketimi ve sportif sürüşü bir arada sunuyor. 1798 cc'lik benzinli motoru 136 bg ve 142 Nm tork üretiyor. CT 200h'nin yakıt tüketimi ise sadece 4.1 lt/100 km. 1.8 litrelik benzinli motora sahip CT 200h, vergi teşviğiyle birlikte 1.6 litre hacimli motor oranlarıyla vergilendiriliyor. Lexus CT 200h alanlar, 59 bin 466 TL'ye varan bir hibrit teşviğinden faydalanıyor. Lexus CT 200h, 159 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Lexus IS; Sedan Konforunda Sportiflik

Lexus'un sportif sedan modeli IS, dinamizmi ve zarafeti lüks ile birleştiriyor. Sedan konforunu yaşamak isteyen ancak sportiflikten ödün vermek istemeyenlerin tercihi olacak Lexus IS, aynı zamanda çarpıcı tasarımı, LED aydınlatmaları ve özel tasarım panjuruyla dikkat çekiyor. İlk olarak 1998 yılında üretilen IS, üçüncü jenerasyonuyla Türkiye'de satışa sunuldu. Lexus IS200t, 245 HP güç ve 350 Nm tork üretiyor. 100 km/s hızlanması 7 saniye olan IS200t, yarış pistlerinde uzun testlerden geçirildikten sonra şekillendirildi. IS200t'nin 74.000 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

IS'nin hibrit versiyonu IS 300h ise 223 bg üreten 2.5 litrelik benzinli motoru elektrikli motorla kombine ediyor. Hibrit teşviği kapsamında yaklaşık 25 bin euro'ya varan indirimle IS 300h'a sahip olmak mümkün. Lexus IS 300h, 78 bin 450 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Lexus GS; Güçlü bir Sedan

Sedan otomobillere farklı bir bakış açısı getiren Lexus GS modeli, markanın imzası olan Lexus'a özgü ön panjuru, güçlü ve dinamik tasarımıyla dikkat çekiyor. GS, uzun yol konforunu, çeviklikle birleştirerek sedan kullanıcıların beklentilerini aşmayı başarıyor. Düşük bir ağırlık merkezine sahip olan GS, bu sayede konforun yanı sıra yol tutuş özellikleriyle de öne çıkıyor. GS modelini 245 HP güç üreten motoruyla GS200t, hibrit GS 300h ile GS 450h, yüksek performanslı GS F olarak tercih yapmak mümkün. GS 200t 83 bin 450 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, hibrit teşviğiyle birlikte 28 bin euro'ya varan bir indirimle GS 300h'a sahip olmak mümkün. GS 300h'ın hibrit modellerinin başlangıç fiyatı ise, 90 bin euro olarak belirlendi.

Lüks ve Yüksek Performanslı Sedan: Lexus LS 600h

Lüks konusundaki standartları yeniden yazan Lexus'un LS modeli, sessiz sürüşünü hibrit teknolojisiyle daha ileriye taşıyor. Yüksek teknolojili şasisi sayesinde virajlarda da Lexus dinamizmini ortaya koyuyor. LS600h hibrit versiyonu 5.0 litrelik V8 benzinli motoru ile yüksek performans sunarken, elektrikli motorun getirdiği konforla da şehir içerisinde keyifli bir sürüş sağlıyor. 445 HP güce sahip LS600h, uzun dingil mesafesine sahip modeliyle 307.775 Euro fiyata sahip.

Lexus NX; Farklı ve Lüks Bir Crossover

İlk kez 2014 yılında üretilmeye başlanan Lexus'ın crossover modeli NX, kullanışlı ve sportif sürüşüyle öne çıkıyor. Benzinli NX 200t ve hibrit NX 300h olmak üzere iki versiyonu satışa sunuluyor. 238 HP güç üreten NX200t, 6 ileri otomatik şanzımana sahip. NX 200t'nin 80 bin 480 Euro başlangıç fiyatı bulunuyor. NX 300h ise, 2.5 litrelik benzinli/elektrik motoruna sahip hibrit sisteminden güç alıyor. Kombine olarak 197 HP güce sahip NX 300h, önde ve arkada olmak üzere iki elektrikli motora sahip. NX'in hibrit versiyonu, teşvik düzenlemesiyle 24 bin euro'ya varan indirimden yararlanıyor. Dört çeker sürüşle satışa sunulan NX 300h, 79 bin 390 euro başlangıç fiyatına ve 6 farklı donanım seviyesine sahip.
Lexus RX; Lüks SUV Segmentinin Yaratıcısı
Lüks SUV segmentinin yaratıcısı Lexus RX, ilk kez tanıtıldığı 1998 yılından bu yana bir SUV aracın performansını ve premium sedan otomobilin sürüş konforunu bir arada sunuyor. Uzun zamandır en çok satan lüks SUV modellerinden biri olan RX, 200t ve 450h modelleriyle satışa sunuluyor. 2.0 litre turbo benzinli motorun yanı sıra 3.5 litre V6 motora ve elektrikli motora sahip  hibrit versiyonuyla da satılacak. RX 200t'nin başlangıç fiyatı 89.930 Euro iken, hibrit RX 450h ise 166.570 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Lexus RC; Radikal bir Premium Coupe
Lexus'un premium coupesi Yeni RC modelinde, kışkırtıcı tasarım, keyifli ve heyecan verici bir sürüş deneyimiyle birleşiyor. Lexus markasına genç müşterileri çekmeyi hedefleyen spor RC modeli, 2.0 litre turbo benzinli motorlu RC 200t,  performans versiyonu RCF ve hibrit RC 300h versiyonları ile tercih edilebiliyor. RC 300h modelini özel siparişle satın almak mümkün olacak.

Lexus'un hibrit modelleri nasıl çalışıyor?
Tüm hibrit Lexus modellerinin kullandığı Lexus Hybrid Drive teknolojisi, güçlü bir benzinli motoru, elektrikli motorun tasarrufuyla birleştiriyor. Bu sayede kesintisiz bir sürüş sunarken, sürücünün hiçbir şeyden ödün vermesine gerek kalmıyor. Lexus hibrit modelleri, güçlü hızlanma kabiliyeti, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değerleriyle dikkat çekiyor. Kendi kendine şarj etme özelliğine sahip hibrit modeller, istendiğinde EV moduyla sadece elektrikli olarak yolculuk yapmaya imkan tanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Lüksün Simgesi Lexus Kayserililer ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement