Lüleburgaz'da 4006 Tübitak Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Lüleburgaz'da 4006 Tübitak Bilim Fuarı Açıldı

Lüleburgaz Hürriyet Ortaokulunda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

16.05.2018 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz Hürriyet Ortaokulunda 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen fuarın açılışına, Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, okul müdürü Murat Kaya, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Okulda ilk defa açılan fuarda, TUBİTAK tarafından onaylanarak hayata geçirilen 27 proje sergilendi.

Açılışın ardından Milli Eğitim Müdürü Çetin ve beraberindekiler, fuarı gezerek projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Okul müdürü Kaya, burada yaptığı konuşmada, fuarda öğrenciler tarafından hazırlanan bir birinden güzel projeler olduğunu söyledi.

Öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı projelerini fuarda sergileyerek tanıtma imkanı yakaladıklarını ifade eden Kaya, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

Okul olarak ilk kez TÜBİTAK fuarı açtıklarını aktaran Kaya, şöyle konuştu:

"Okulumuzda bir ilki gerçekleştirmenin sevincini ve heyecanını yaşıyoruz. Bugüne kadar pek çok önemli etkinliğe imza atan okulumuz, ülkemizde, ilimizde, ilçemizde ve bulunduğumuz mahallede varlığını hissettirmek için elinden gelen çabayı ardına koymadı. Sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerde elde ettiğimiz sonuçlarla mutlu olduk. Ancak bir eksiğimiz vardı, TUBİTAK 4006 Bilim şenliği, bu yıl her türlü etkinliğin yanında bilim şenliğini de hayat geçirmek istedik. Yöneticisi, öğretmeni ve öğrencisiyle birlikte yola çıktık ve bu eksiğimizi tamamlayarak hayata geçirdik. Aklın ve bilimin ışığında, milli, manevi ve insani değerlerle donanmış, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeyi kendimize ülkü edindik. Bu süreçte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederim."

Kaya, projelerin hazırlanmasında 15 koordinatör öğretmenle 100 öğrencinin görev aldığını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lüleburgaz'da 4006 Tübitak Bilim Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement