Lüleburgaz'da Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Güncel

Lüleburgaz'da Akademik Yıl Açılışı

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda 2018-2019 akademik yılı düzenlenen törenle başladı.

02.10.2018 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda 2018-2019 akademik yılı düzenlenen törenle başladı.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Mustafa Kaya, törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin bacasız bir fabrika olduğunu söyledi.

Kırklareli Üniversitesinin 2007 yılında kurulmasına rağmen hızla büyüdüğünü ifade eden Kaya, eğitim kalitesinin de her geçen gün arttığını vurguladı.

28 bin öğrenciye sahip üniversitede 6 bin kişinin Lüleburgaz ilçesinde eğitim gördüğünü belirten Kaya, öğrencilere ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını aktardı.

2016 yılında YÖK tarafından Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin ilçeye kurulması için onay çıktığını hatırlatan Kaya, "Önümüzdeki süreçte bu fakülteyle ilgili çalışmalara başlanacak. Ayrıca Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu önümüzdeki dönemde Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak hizmet verecek. Bu fakültelerin de kısa zamanda sayısını daha da arttırarak Lüleburgaz'a kazandırmak istiyoruz." diye konuştu.

Törende Yeminli Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Masis Yontan da muhasebe konularında öğrencilere bilgi verip, önerilerde bulundu.

Muhasebenin tarihteki öneminden bahseden Yontan, gelişim süreçlerini aktardı.

Törene, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Eken, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lüleburgaz'da Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement