Luxus İstanbul Live Sahnesinde! - Son Dakika
Kültür Sanat

Luxus İstanbul Live Sahnesinde!

Luxus İstanbul Live Sahnesinde!

Luxus; gala konserinde, "Romantizma" adlı parçasının klibini de ilk kez İstanbul Live izleyicileriyle paylaşacak.

24.10.2011 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İyi Müzik İçin" sloganıyla sezona hızla devam eden Istanbul Live; kapılarını 28 Ekim 2011, Cuma akşamı "oriental blues" grubu Luxus'un, "Bi' Lareya" adlı albümünün gala konseri için açıyor.

Rock müziği akordiyon, klarnet, keman ve darbuka gibi enstrümanlarla harmanlayan Luxus; folk, balkan, rock, punk ve chanson müziklerinin eğlenceli bir sentezini sunuyor. 2005 yılında kurulan grup, "Acayip Şeyler" adlı ilk albümünü 2008'de yayınladı. Kendilerini "gazetelerdeki asık suratlıların yüzüne çizilmiş bıyık" olarak da tanımlayan eğlenceli grup Luxus; yine kendi anlatımlarıyla, her seferinde başka renklerde ışık yayan, 7 kişiden oluşan bir şiirli lamba. Grup; Alper Bakıner (solo vokal-keman), Kamucan Yalçın (klarnet-vokal), Ozan Akgöz (akordeon-trompet-vokal), İsmet Kızıl (perküsyon), Cem Kurt (gitar-vokal), Burak Beyrek (davul) ve Olcay Bozkurt'tan (bas gitar) oluşuyor.

Memleketin "nevi şahsına münhasır" topluluklarından Luxus; ilk albümü "Acayip Şeyler"den tam üç yıl sonra "Bi' Lareya" ile 7 Ekim'de raflardaki yerini aldı. Geçen bu sürede yüzlerce sahne deneyimi yaşayan grup, "Bi' Lareya"yı olgunlaşmış bir müzik ve özenli bir "sound" anlayışıyla hazırladı. Albümdeki yedi şarkının söz ve müziğini yazan solist Alper Bakıner; ayrıca sözlerini Pınar Öğünç'ün yazdığı "Batsın Bu Banka"nın da müziğini yaptı. Albümde aynı zamanda, Müslüm Gürses'in 80'li yıllarda seslendirdiği, İlyas Tetik'e ait "Bir Kadeh Daha Ver" şarkısının gruba özgü bir yorumu ve yıllar içinde Luxus sahnelerinin vazgeçilmezi haline gelmiş "Ada Sahilleri" isimli parça da yer alıyor.

Luxus'un ikinci albümüne adını veren "Bi' Lareya" ise, Sirkeci- Halkalı banliyö hattında işportacılık yapan bir Roman'ın dilinden yazıldı. "Bi' Lareya" Romanlar tarafından "Bir Lira" anlamında kullanılan bir kavram. Banliyö hattındaki günlük yaşama ait zenginliklerin izlerini, albümün genelinde de fazlasıyla bulmak mümkün.

Deep Purple, Jethro Tull, Macy Gray, Slayer, Spyro Gyra, Nancy Sinatra, Gloria Gaynor, Ben Harper&the Innocent Criminals gibi dünyaca ünlü yüzlerce sanatçıyı ülkemize getiren, 1995'ten bu yana Uluslararası Eskişehir Festivali'nin organizasyonunu üstlenen Major Müzik Organizasyon – Eyüp İblağ'ın program yönetimini devraldığı Istanbul Live; yeni sezonda sadece iyi müzik yapan isimlere yer verme politikasıyla yola çıktı.

İstiklal Caddesi Ağa Camii'nin sokağında bulunan Istanbul Live'da, gerçekleşecek konserin kapı açılış saati 20:00. Konser biletleri Istanbul Live'dan temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Luxus İstanbul Live Sahnesinde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement