Luz Casal İstanbulluları Büyüledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Luz Casal İstanbulluları Büyüledi

Luz Casal İstanbulluları Büyüledi

2.Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri, Aya İrini'nin Büyülü Atmosferinde İspanyol Diva Luz Casal'ı Ağırladı.

24.02.2011 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üç gün önce gelen Türkiye'ye ve Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Kahire Müzesi, Yere Batan Sarnıcı, Sultan Ahmet Cami ve Kapalıçarşıyı ziyaret eden sanatçı, dinler ve kültürlerin buluştuğu İstanbul'da konser vermekten büyük şeref duyduğunu söyledi.

Aya İrini'nin büyülü atmosferini hınca hınç dolduran Luz Casal, müzikseverlere unutulmaz bir konser verdi.

Avea, Dünya Müziğinin Devlerini Müzikseverlerle Buluşturmaya devam ediyor:

"2. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri", İspanyol Diva Luz Casal ile Aya İrini'de Başladı.

Hayata değer katan her alanı olduğu gibi evrensel tek dil olan müziği de farklı boyutlarıyla sahiplenen Avea, "2. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri"ni, dünya müziğinin önemli seslerinden Luz Casal ile başladı.

2010 yılında geleneksel ile moderni, yerel ile küreseli harmanlayan usta isimleri "Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" ile müzikseverlerle buluşturan Avea, bu yıl da kendi kültürlerinden kopmadan dünya çapında üne kavuşmuş sanatçıları dinleme olanağı sunmaya devam ediyor.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan "Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri", İspanya'nın tüm dünyaya ulaşan en özel seslerinden Luz Casal'ın, 23 Şubat 2011 tarihinde Aya İrini'de verdiği konser ile başladı.

Avea'nın evrensel tek dil olan müziği farklı boyutlarıyla sahiplendiğini ve 2010 yılında doğu ile batıyı harmanlayan usta isimleri "Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri" ile müzikseverlerle buluşturduğunu belirten Avea CEO'su Erkan Akdemir; "Bu yıl yine birbirinden özel ve sıra dışı sanatçıları İstanbullularla buluşturmaya devam ediyoruz. "2. Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri"'ni bu yıl, muhteşem sesi ve özel yorumlarıyla müzikseverlerin çok sevdiği, unutulmaz Pedro Almodovar filmi 'Yüksek Topuklar' için seslendirdiği 'Piensa En Mi' şarkısına yaptığı enfes yorumdan bu yana, İspanya'nın tüm dünyaya ulaşan en özel seslerinden biri olarak kabul edilen Luz Casal ile başlattık. Luz Casal'ı Türk müzikseverlerle buluşturmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

İspanya'nın Yükselen Sesi Luz Casal...

Sanatçı, son albümü "La Pasion" piyasaya çıkar çıkmaz yine Fransa ve İspanya'da bir numara olmayı başardı. Bu albümde Casal, "Historia de Un Amor" (Bir Aşk Hikayesi) gibi büyük klasikleri yeniden yorumluyor.

Luz Casal, unutulmaz Pedro Almodovar filmi "Yüksek Topuklar" için seslendirdiği "Piensa En Mi" (Beni Düşün) şarkısına yaptığı enfes yorumdan bu yana, İspanya'nın tüm dünyaya ulaşan en özel seslerinden biri olarak kabul ediliyor. 2009 Kasım'ında Fransa'nın en prestijli ödüllerinden biri olan devlet sanat nişanı ile ödüllendirilmesi de bunu kanıtlıyor.

Con Otra Mirada ve Sencilla Alegria albümleriyle uluslararası prestijini Fransa ve İspanya'nın dışına taşımaya karar veren sanatçı, tarzını daha evrensel şarkılara yöneltti. 2007 yılında, web sitesinde kanser olduğunu duyuran Casal, kanserle savaşırken tedavinin ortasında ünlü Glastonbury Festivali'ne katıldı. Hastalığını yenip iyileştikten sonra kemoterapiye gönderme yaptığı Vida Toxica (Zehirli Hayat)albümündeki Se Feliz (Mutlu Ol) kariyerinin yeni gözde şarkısı oldu.

İspanya'nın ünlü sinema ödülleri; Goya Ödülleri'nde EL Bosque Animado filmi için yaptığı şarkısıyla En İyi Şarkı Ödülü'nü alan sanatçı, aynı zamanda ünlü yönetmen Alejandro Amenabar'ın Oscar alan filmi Mar Adentro (İçimizdeki Deniz) için Negra Sombra (Siyah Gölge) şarkısını seslendirdi.

23 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.00'de Aya İrini'de müzik severlere unutulmaz dakikalar yaşatan Luz Casal, yepyeni şarkıları ve Ciudad Sin Ley (Kanunsuz Şehir), Te Deje Marchar (Gitmene İzin Veriyorum), Un Nuevo Dia Brillara (Yeni Bir Gün Parlayacak) gibi unutulmayan şarkılarını seslendirdi.

"2.Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri"

23 Şubat 2011 Luz Casal Aya İrini

13 Mart 2011 Ara Dinkjian Quartet Aya İrini

15 Nisan 2011 Kayhan Kalhor & Erdal Erzincan Aya İrini

3 Mayıs 2011 Ömer Faruk Tekbilek Aya İrini

21 Mayıs 2011 Marianne Faithfull İstanbul Modern

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Luz Casal İstanbulluları Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement