Lys'nin Ödemiş'te de Düzenlenmesi İsteniyor - Son Dakika
Yerel

Lys'nin Ödemiş'te de Düzenlenmesi İsteniyor

Lys\'nin Ödemiş\'te de Düzenlenmesi İsteniyor

Ödemiş'in Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Ruhi Evcimen, YGS'nin Ödemiş'teki okullarda düzenlendiğini ancak LYS oturumlarının İzmir'de yapıldığını belirterek, bu sınavların Ödemiş'te de düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

20.06.2013 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödemiş'in Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Ruhi Evcimen, YGS'nin Ödemiş'teki okullarda düzenlendiğini ancak LYS oturumlarının İzmir'de yapıldığını belirterek, bu sınavların Ödemiş'te de düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan muhtar Ruhi Evcimen, Ödemiş'in LYS'de havza merkezi olması durumunda öğrencilerin ve velilerin İzmir'e gidip gelirken yaşadığı mağduriyetin ortadan kalkacağını ifade etti.

"YGS Ödemiş'te düzenlenirken, LYS oturumları nedense İzmir'de düzenleniyor" diye soran Evcimen, şunları kaydetti: "YGS konusunda havzamızdaki sınavlar Ödemiş ve Tire'de yapılıyor. YGS'ye giren öğrenci sayısı çok daha fazla. LYS'ye İzmir genelinde yaklaşık 30 bin öğrenci katılıyor. Havzamızın nüfusu da yaklaşık 300 bine ulaşırken, biz öğrencilerimizi İzmir'e sınava yolluyoruz. İzmir'e gidip gelirken trenlerde büyük sıkıntı yaşanıyor. Trenler yetersiz kaldığı için öğrenciler çile çekiyor. Ödemiş'in köylerinden, Kiraz'dan, Beydağ'dan öğrenciler sınava yetişebilmek için gün doğmadan yola çıkıyorlar. İzmir'de kalacak yeri olmayan insanlarımız var. Yazık değil mi? LYS için Ödemiş tüm Küçük Menderes havzasının merkezi olarak belirlenebilir. Tire, Kiraz, Beydağ, Bayındırlı öğrenciler de Ödemiş'te sınava girebilir. Böyle olursa İzmir'de gidince kalacak yeri olmayan, ulaşım için sabah aydınlanmadan insanlarımızın mağduriyeti sona erer. ÖSS daha önce İzmir'de düzenlenirken, halkımızın talebi doğrultusunda sınavlar Ödemiş'e getirilmişti. LYS konusunda da kamuoyu oluşursa, yetkililerimizin de bu sese kulak vereceğine inanıyoruz. Bu konuda velilerimize de görev düşüyor. İmza kampanyası gibi, basın açıklaması gibi aktivitelerle bu haklı talep duyurulabilir." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lys'nin Ödemiş'te de Düzenlenmesi İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement