Lys Sonuçları - Son Dakika
Yerel

Lys Sonuçları

İzmir Fen Lisesi'nden bu yıl mezun olan ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) YGS-4 puan türünde Türkiye ikincisi olan Süeda Şanlı, Lisans Yerleştirme Sınavları sonuçlarına göre MF-4 puan türünde Türkiye üçüncüsü oldu.

30.06.2015 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Fen Lisesi'nden bu yıl mezun olan ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) YGS-4 puan türünde Türkiye ikincisi olan Süeda Şanlı, Lisans Yerleştirme Sınavları sonuçlarına göre MF-4 puan türünde Türkiye üçüncüsü oldu.

Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YGS-4 puan türünde Türkiye ikincisi olduğunu, LYS'de derece beklediğini ifade etti. Matematik, geometri ve fizik sorularından birer, biyoloji sorularından ise üç yanlışının olduğunu belirten Şanlı, MF-4 puan türünde 496,39356 puanla başarı sıralamasında üçüncülüğü elde ettiğini söyledi.

Sınavda fen testlerinde zorlandığını anlatan Şanlı, kendisi derece beklemese de öğretmenlerinin iyi bir derece kazanacağına inandığını aktardı.

Şanlı, sonuçların açıklanmasıyla ciddi bir sürecin başladığını, tercih döneminin de hayati önem taşıdığını vurgulayarak önemli bir karar aşamasına geldiğini kaydetti.

"Artık ders çalışmak yok ama tercih yapmak zor bir kısım" diyen Şanlı, tıp okumak istediğini, hangi üniversiteyi tercih edeceğine henüz karar vermediğini ifade etti. Babası mühendis, annesi ise mimar olan Şanlı, doktorluğun zor bir meslek olduğunun bildiğini belirterek "Beni mutlu edecek meslek doktorluk. Çocukluğumdan beri doktorluğa ilgim var" diye konuştu.

Baba Bilal Şanlı da kızı Süeda'nın kendilerini gururlandırdığını söyleyerek "Allah herkese böyle bir çocuk versin. Derece bekliyorduk, çalışmalarının karşılığını aldı" dedi.

Anne Aslı Şanlı da kızı Süeda'nın kendilerini onurlandırdığını ve çabalarının karşılığını aldığını belirtti.

Süeda'nın 11 yaşındaki kardeşi Ömer Şanlı da ablası gibi tıp okuyup, doktor olmak istediğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Lys Sonuçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement