Macar Heyetinin Tekirdağ Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Macar Heyetinin Tekirdağ Ziyaretleri

Macar Heyetinin Tekirdağ Ziyaretleri

Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı Uluslar Arası ve AB İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Gergely Pröhle Tekirdağ’da nezaket ziyaretlerinde bulundu.

23.03.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan İnsan Kaynakları Bakanlığı Uluslar Arası ve AB İlişkilerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Gergely Pröhle Tekirdağ'da nezaket ziyaretlerinde bulundu.

Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Güneş Gürseler tarafından ağırlanan heyet, Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına ziyarette bulundu. Macaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich ve Ulusal Müze Müdürü Laszlo Csorba heyette yer alan isimler oldu.

İlk ziyaret Vali Vekili Ahmet Büyükçelik'in heyeti kabul etmesiyle başladı. Büyükçelik, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Macarların Tekirdağ tarihinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu tarihi örneklerle dile getirdi.

Müsteşar Yardımcısı Pröhle, Tekirdağ'a ilk kez gelme fırsatı yakaladığını belirterek, farklı duygular içerisinde olduğunu ifade etti.

Başkonsolos Hendrich ise "Ben Tekirdağ'a daha sık gelme fırsatı buluyorum. Tarihi bağlarımız bizi birbirimize bağlayan en büyük unsurdur. Bu kardeşlik bağımızı ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda en üst düzeye çıkarmayı arzuluyoruz. Bu konuda sizlerin de katkısı bizlerin için oldukça önemlidir" dedi.

Macar Dostluk Derneği Başkanı Güneş Gürseler de, "Kiraz Festivali kapsamında bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek Macar Günlerine ilave olarak Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın tavsiyeleri doğrultusunda Eylül ayında 1 haftaya yayacağımız daha kapsamlı bir Macar Kültür Haftası çalışmaları başlayacak" şeklinde konuştu.

Valilik Ziyaretinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine geçen heyeti, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Sarıkurt, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ahmet Poyraz ağırladı. Kiraz Festivali ve her iki ülke arasındaki ilişkilerin görüşüldüğü konuşmalarda kültürel ve sosyal anlamda en üst düzeyde işbirliği kararına varıldı.

Heyet, Protokol ziyaretlerinin ardından, İbrahim Müreferrika Parkı, Rakoczi Müzesi, Macar Mültecilerin yaşadığı sokaklar, Barış ve Özgürlük Parkında bulunan Rakoczi Heykeli, Mikes Kelemen Parkına ziyarette bulundular.

Heyete Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Yöneticileri Adem Dalgıç, Sedat Kaplan, Fatih Erge. Denek Üyeleri, Erim Onan, Egemen Güngör ve Mustafa Çolakkol eşlik etti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Macar Heyetinin Tekirdağ Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement