Macar Hükümeti 3 Çocuk Sahibi Ailelere Destek Verecek - Son Dakika
Güncel

Macar Hükümeti 3 Çocuk Sahibi Ailelere Destek Verecek

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan'ın nüfusunun son 40 yılda bir milyon azaldığını, bu kapsamda 3 ya da daha fazla çocuk sahibi olan ailelere çeşitli destekler sağlanacağını söyledi.

25.05.2017 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan'ın nüfusunun son 40 yılda bir milyon azaldığını, bu kapsamda 3 ya da daha fazla çocuk sahibi olan ailelere çeşitli destekler sağlanacağını söyledi.

Orban, Budapeşte'de düzenlenen forumda yaptığı konuşmada, Avrupa'da bazı kimselerin demografi problemini göçmenlerle çözmeye çalıştığını ama Macaristan'ın ise kendi kaynaklarını kullanarak, aile dostu politika izleyerek bu soruna çare bulmaya çalışacağını belirtti.

Macaristan'ın demografik açıdan sorunları için çeşitli adımlar attıklarını ifade eden Orban, "Demografi anlamında dönüşüm yapmaya, daha çok çocuğun doğmasına ihtiyaç var. Çünkü çocuk varsa gelecek var. 2030'da Macaristan'ın doğum oranını yüzde 2,1'e yükseltmek gerekiyor. Macaristan'ın nüfusu 40 yıldan daha kısa bir sürede 1 milyon eksildi. Bu rakam İkinci Dünya Savaşı sırasındaki insan kaybımızdan daha fazla." diye konuştu.

Devlet tarafından ailelere verilen desteklerin 2018'de süreceğini de kaydeden Orban, bu kapsamda üç ya da daha fazla çocuklu ailelerin konut kredilerinden 1 milyon Macar forintinin (yaklaşık 12 bin TL) silineceğini, öğrenci kredi borcu olan kadınların iki çocuk sahibi olması halinde borcun yüzde 50'sinin, 3 ya da daha fazla çocuk sahibi olmaları durumunda ise tüm borçlarının silineceğini aktardı.

Avrupalıların izlenen sığınmacı politikasına karşı ayaklandığını ve Avrupa'nın kuşatıldığını da öne süren Orban, "Avrupa yaşlı, zengin ve zayıf ama dünyanın insan toplulukları üreten, diğer kısmı ise genç, fakir ve güçlü. Milyonlarca insanın tekrar yola çıkması sadece siyaset ve zaman meselesi. Avrupa'da ise göç ve terörizm arasındaki bağa, göçmenler ve yerliler arasındaki problemlere dikkat çekenler aşırıcı olarak damgalanıyor." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macar Hükümeti 3 Çocuk Sahibi Ailelere Destek Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement