Macar Kadınlarının Güzelliklerinin Sırrı Domateste! - Son Dakika
Sağlık

Macar Kadınlarının Güzelliklerinin Sırrı Domateste!

Macar Kadınlarının Güzelliklerinin Sırrı Domateste!

Macar kadınlarının güzellik sırlarının araştırılması sonucu, domatesin ciltteki kırışıklıkları önlediği ortaya çıktı.

13.08.2015 15:33  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre kırışıklıkları önlemenin sırrı 'domateste' olabilir. Domatesin cilde olan etkisi daha önce Balaton Gölü kıyısında yaşayan Macar kadınlarının güzellik sırrının araştırılması ile ortaya çıkmıştı.

KREMLER KIRIŞIKLIĞI AZALTMIYOR

Güneş ışınlarına maruz kalındığında yanma ve leke gibi etkileri ortadan kaldıran kremler şu anda piyasada kullanılıyor ancak bu kremler güneşin yaşlanma etkisini yani kırışıklığı azaltmıyor. Bunun nedeni ise kremlerin UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu olması ancak infrared yani kızılötesi A denilen ışın engellenmiyor.

Almanya'da bulunan Kiel Üniversitesi'nden bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre kızılötesi ışınlarına maruz kalan farelerde cilt kanserinin daha hızlı geliştiği tespit edildi. Kızılötesi ışınlarının kanser ile ilişkisi ilk olarak 80'li yıllarda bilim dünyası tarafından ele alınmaya başlanmıştı. Londra'daki Cranley Klinik'ten Dr. Nick Lowe'a göre güneşten korunmanın en iyi yolu ise domatesin de içinde bulunan likopen maddesi ve co-enzim Q10 takviyesi ile güneş koruyucu krem kullanmak.

MACAR KADINLARININ CİLDİNİN GÜZELLİĞİ

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu "Güzelleştiren 10 besin" yazısında domatesin cilde faydasını şöyle anlatıyor: Balaton Gölü kıyısında yaşayan Macar kadınlarının güzellik sırrının daha çok domates yemeleriyle ilişkili olduğunun anlaşılması likopen mucizesinin keşfini sağladı. Likopen cildin en güvenilir dostlarından biridir. Sadece domateste değil, pembe kırmızı renkli pek çok şeyde mesela karpuz, pembe greyfurt, kan portakalı gibi meyvelerde de bol miktarda likopen var. Domatesi ister ısıtıp üzerine azıcık sızma zeytinyağı gezdirerek, ister yemeklerinize salatalarınıza ekleyerek, çorbasını içerek, isterseniz salçasından istifade ederek tüketin, fark etmiyor. İyi ve güzel bir cilde sahip olmanın yolu öncelikle domatesten geçiyor.


Son Dakika Sağlık Macar Kadınlarının Güzelliklerinin Sırrı Domateste! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Arda KILIÇ: Benim karıda çok domates yer ama her tarafı buruş buruş. 11 26 Yanıtla
  • Alev yalar: Ben Macar salamı nı çok seviyorum çok hoşuma gidiyor kalın ve uzun 10 22 Yanıtla
  • duygu: turk kadinlarina lag eden mallar ya siz cokmu yakisiklisinz kelsinz ter kokuyorsunz dislerinz sapsari cirkinsinz gobeklisinz yilisiksinz nezakat nedir bilmiyorsunz sonrada vay kizlar soyle vay kizlar boyle hadi ordan 25 1 Yanıtla
  • Tuba: Domates yemekle olsaydı herkes dünya güzeli olurdu komşu teyze kasayla alıyor :) daha bişey demiyorum 25 0 Yanıtla
  • Zafer: Yalan domates kesin tarla da kaldı para etmiyor 23 1 Yanıtla
  • : Macar kadınları güzel değil, bu nerden çıktı? Hepsi birbirinden çirkin. Bu haberde yanlışlık var kesin 9 5 Yanıtla
  • reis: Bende böyle bir hatun olsun evden çıkarsam adam değilim yemek te yemem suda içme m 7 7 Yanıtla
  • Rey: Ne domatesi yahu...eş seçiminde özgür olan kültürlerde nesil güzelleşir. 5 6 Yanıtla
  • senseşın: Evimizde domatesi eksik mi tuttuk. Bu ne turşu bune lahana. 9 0 Yanıtla
  • trakyalı: bi macara tıklamadan birşey diyemem 4 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.


Advertisement