Maçka'da Okuma Yazma Seferberliği - Son Dakika
Güncel

Maçka'da Okuma Yazma Seferberliği

Trabzon'un Maçka ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursları tamamlayan 53 kursiyere belgeleri verildi.

15.05.2018 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon'un Maçka ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursları tamamlayan 53 kursiyere belgeleri verildi.

Maçka Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Maçka Kaymakam Vekili ve Yomra Kaymakamı Hasan Balcı, en doğal hakları okuma yazmayı çeşitli nedenlerle öğrenemeyen kadınların, bu güzel kampanya ve hocaların özverisiyle öğrendiğini belirterek, "Bunu burada bırakmalarını istemiyorum. Çeşitli kurslarımız devam ediyor. Yani ilkokul, ortaokul, liseyi bitirebilirler, hatta üniversiteyi bitirenler bile var. İnşallah devamını getirirler." dedi.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise okuma yazma seferberliğinden ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan kampanyaya katılarak belge almaya hak kazanan kursiyerlerimizi de tebrik ediyorum. Okumanın yaşı olmadığının bir kez daha göstergesi ve örneği oldular. Öyle ki çocuklarımız okuma yazmayı bir yılda öğrenirken bizim Fatime teyzemiz kısa sürede okuma yazmayı öğrendi. Biz de Maçka Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız."

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis de ilçede 65 yaş altı 41, 65 yaş üstü 141 ve engelli 4 kişi olmak üzere toplam 176 kişiye ulaştıklarını ifade ederek, "Kampanyanın birinci döneminde 5 kurs açtık. Bir de seviye tespit sınavı yaptık. Bu kurslara toplamda 68 vatandaşımız katıldı ve 53 vatandaşımız belge almaya hak kazandı. Önümüzdeki günlerde de okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza ulaştığımız takdirde zaman, yer veya sayı şartına bakmaksızın kurslar açılacaktır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maçka'da Okuma Yazma Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement