Macron'dan Papa Francis Ziyareti - Son Dakika
Politika

Macron'dan Papa Francis Ziyareti

Macron\'dan Papa Francis Ziyareti

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Vatikan’da Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’e ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

26.06.2018 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'e ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Vatikan'da Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'le bir araya geldi. Macron'un Papa ile yaptığı görüşmede güler yüzlü tavırları dikkat çekti.

Fransız basını, 57 dakika süren görüşmenin süresinin bir ilk olduğunu belirterek, ABD eski Başkanı Barack Obama'nın 52 dakika, Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise Papa ile 50 dakika görüştüğünü hatırlattı.

Fransız Cumhurbaşkanının Macron, Papa'ya İtalyan asıllı Fransız yazar ve papaz Georges Bernanos'un 1949 yılında yayımladığı "Bir köy papazının günlüğü" kitabının yeşil deri kaplı ilk baskısının hediye etti.

Papa Francis'in Macron'a hediyesi ise üzerinde Aziz Martin'in ceketini kesip fakirlere paylaştığı bir kabartma bulunan bronz madalya olduğu ve insani yardıma vurgu yaptığı belirtildi.

Öte yandan, Macron'un gün içinde mültecilerle ilgilenen Katolik bir dernekle de yemek yediği öğrenildi. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Macron'dan Papa Francis Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement