Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Suriye'deki Savaş, Şubat Sonuna Kadar Bitecek - Son Dakika
Güncel

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Suriye'deki Savaş, Şubat Sonuna Kadar Bitecek

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suriye'deki savaşın şubat sonuna kadar sona ereceğini belirterek, Esad ve temsilcilerinin geçiş döneminde muhatap alınacağını söyledi.

18.12.2017 00:09  Güncelleme: 00:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'deki savaşın şubat sonuna kadar sona ereceğini belirterek, Esad ve temsilcilerinin geçiş döneminde muhatap alınacağını, daha sonra ise Esed'in işlediği suçlar için kendi halkı ve uluslararası hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini kaydetti.

MACRON, İKİNCİ KEZ ULUSAL TELEVİZYONA ÇIKTI

Macron, Fransız 2. Kanalı'nda katıldığı özel yayında gündeme dair soruları yanıtladı. Göreve geldiği haziran ayından bu yana ikinci kez ulusal televizyona çıkan Macron, uluslararası arenada yeni bir liderliğin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

"SURİYE'DEKİ SAVAŞ, ŞUBAT SONUNA KADAR BİTECEK"

Programda Suriye ve Ortadoğu'daki gelişmelere de değinen Macron, Suriye'deki savaşın şubat sonuna kadar kazanılacağını, Esad görevde olacağını, kendisiyle ve temsilcileriyle irtibatın devam edeceğini ifade etti.

"BENİM DÜŞMANIM DEAŞ"

Suriye'de Esad'ın varlığının, savaşı kazanan taraflardan olan Rusya ve İran'ın korumasında olduğu için devam edeceğini aktaran Macron, "Beşşar, Suriye halkının düşmanı, benim düşmanım ise DEAŞ." ifadelerini kullandı.

"ESAD, KENDİ HALKINA VE ULUSLARARASI HUKUKA HESAP VERECEK"

Macron, Esad'ın işlediği suçlar nedeniyle kendi halkı ve uluslararası hukuk önünde hesap vereceğini belirterek, "Gelecek ayın başında Fransa'nın, öne çıkmasını beklediği süreçte, Beşşar'ın taraftarları olacak fakat bunun yanında ve özellikle Suriye muhalefetinin tüm temsilcilerini de görmeyi diliyorum. DEAŞ'ın değil, Beşşar'ın yüzünden ve güvenlik kaygısıyla ülkelerini terk edenler de dahil." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Suriye\'deki Savaş, Şubat Sonuna Kadar Bitecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Suriye'deki Savaş, Şubat Sonuna Kadar Bitecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement