Macron'un Aldığı Kararların Maliyeti Belli Oldu: 8-10 Milyar Euro - Son Dakika
Ekonomi

Macron'un Aldığı Kararların Maliyeti Belli Oldu: 8-10 Milyar Euro

Fransa Maliye İşlerinden Sorumlu Bakan Dussopt, Cumhurbaşkanı Macron'un aldığı kararların maliyetinin 8 ila 10 milyar euro olduğunu ifade etti.

11.12.2018 07:31  Güncelleme: 08:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmaunel Macron, işçi ve işveren konfederasyonları liderleriyle yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulunmuştu. Macron, "Ülkede derin ve haklı bir durum var. Ekonomik ve sosyal bir olağanüstü hal ilan edeceğim" diye konuşmuştu. Fransa Maliye İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Olivier Dussopt, bu kararların Fransa'ya ne kadara patladığını canlı yayında açıkladı.

KARARLARIN, 8-10 MİLYAR MALİYETİ VAR

Dussopt, BFMTV televizyonunda yaptığı açıklamada, Macron'un Sarı Yelekliler'e yönelik aldığı kararların devlete maliyetinin 8 — 10 milyar euro olduğunu ifade ederek, bunu nasıl finanse edecekleri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Macron'un Aldığı Kararların Maliyeti Belli Oldu: 8-10 Milyar Euro
Olivier Dussopt

BANKALARLAR VE ŞİRKETLERLE GÖRÜŞECEK

Bu aradan Macron'un bugün ve çarşamba banka ve büyük şirketlerin temsilcileri ile bir araya geleceği belirtildi.

Macron'un Aldığı Kararların Maliyeti Belli Oldu: 8-10 Milyar Euro

MACRON'UN EKONOMİK ÇÖZÜMLERİ

Macron, Sarı Yelekliler'in protestoları konusunda yaptığı açıklamada, şirketlere ek vergi yükü getirmeden asgari ücrete 2019 itibarıyla aylık 100 euro zam yapılacağını açıklamıştı.

Yapabilen işverenlerin çalışanlarına yıl sonunda prim ödemesini istediğini belirten Macron, 2 bin euronun altındaki emeklilik maaşlarından artık kesinti yapılmayacağını duyurmuştu.

Macron'un Aldığı Kararların Maliyeti Belli Oldu: 8-10 Milyar Euro

NE OLMUŞTU?

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan ancak daha sonra Macron yönetimine yönelik öfkeye dönüşen Sarı Yelekliler'in eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline geldi.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron'dan ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Sarı Yelekliler'in protesto ettiği akaryakıt zamlarının 2019 yılı için iptal edildiği açıklanmış ancak eylemciler bunu yeterli bulmayarak gösterileri sürdüreceklerini duyurmuştu.

Macron'un Aldığı Kararların Maliyeti Belli Oldu: 8-10 Milyar Euro
Macron\'un Aldığı Kararların Maliyeti Belli Oldu: 8-10 Milyar Euro

Son Dakika Ekonomi Macron'un Aldığı Kararların Maliyeti Belli Oldu: 8-10 Milyar Euro - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz
    14:31 Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var, onları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek
    14:14 Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek

    Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisine 180 bin fidan dikilecek. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, yangın sonrası yapılan fidan dikim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, yangında zarar gören alanların orman statüsüne kavuşması için ağaçlandırma ve fidan dikme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda çalışmalara başladığı da aktarıldı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı
    14:06 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, alın terinin karşılığını almak için belediye yönetimi ile görüşmek istediklerini belirtti.

  • Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi
    14:02 Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi

    Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları' konulu eğitim, çağrı merkezi sektöründe istihdam sağlamak isteyen ve çağrı merkezi bulunan işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde, çağrı merkezi kriterleri, müşteri sadakati, hizmet standartları ve doğru iletişim konuları ele alındı.

  • Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı
    13:59 Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı

    Sinop'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Ofisi açıldı. Vali Mustafa Özarslan, açılışta yaptığı konuşmada, TKDK'nin Sinop'ta hayvancılık yatırımlarından gıda sanayi tesislerine kadar pek çok alanda yatırımcıları bilgilendireceğini belirtti. IPARD III Programı ile Sinop çiftçisine yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sunulacak.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:44 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 artışla 8.852,28 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 134,16 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 1,70, hizmetler endeksi yüzde 1,03, teknoloji endeksi yüzde 3,26, sanayi endeksi yüzde 1,21 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 154 dolar olarak belirlendi.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.


Advertisement