Madde Bağımlılığına Karşı Yetkililer Harekete Geçti - Son Dakika
Yaşam

Madde Bağımlılığına Karşı Yetkililer Harekete Geçti

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde madde bağımlısı gençlerin tedavilerinin yapılarak yeniden topluma kazandırılması ve madde kullanımının önüne geçilebilmesi amacıyla ilgili kurumlarca çalışma başlatıldı.

28.09.2017 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde madde bağımlısı gençlerin tedavilerinin yapılarak yeniden topluma kazandırılması ve madde kullanımının önüne geçilebilmesi amacıyla ilgili kurumlarca çalışma başlatıldı.

Kaymakam Hasan Yaman tarafından ilgili kurumlara bu konuda talimat verilerek gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasının istenildiği öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Rehberlik Araştırma Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından bu konuda çalışmaların başlatıldığı ve her kurumun kendi alanını içeren hususlarda gerekli çalışmayı yapması için düğmeye basıldığı kaydedildi.

Yetkililerden alınan bilgilere göre; madde kullanan gençlerin tedavi edilmeleri ve madde kullanılmasının önüne geçilmesi amacıyla iki ana temel başlık adı altında mücadele planları hazırlanacak. Bu bağlamda ilk olarak madde bağımlısı gençlerin tespit edilmesi konusunda çalışma başlatıldı. Yapılan tespit çalışması sonrasında 18 yaşından küçük gençler tespit edilirse İlçe Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla AMATEM'e gönderilerek tedavi olmaları sağlanacak. Ancak madde kullanan gençlerin 18 yaşından büyük olmaları nedeniyle tedavilerinin ancak kendi rızalarıyla veya vasisi aracılığıyla yapılabildiği, tedaviye razı gelinmediğinde ise herhangi bir sonuç alınamayabileceği ihtimalinin de varlığından bahsedildi.

İlçenin tamamını yakından ilgilendiren ve bu konunun ilk ayağı olarak görülen eğitim konusunda okullarda gerekli hazırlıklar yapılacak. Ortaokul ve lise öğrencilerine, öğretmen ve idarecilere yönelik seminerler verilecek. Öğretmenlerin bu tarz öğrencilerle karşılaştıklarında nasıl davranılacağı ve uyuşturucu kullanan öğrencinin nasıl anlaşılacağı yönünde öğretmen ve ailelere yönelik eğitimler planlanacak. Bahsi geçen kurumlarca gerekli çalışmaların planlanarak sabırla ve istikrarlı bir şekilde gerektiğinde ailelerinde dahil edilerek madde bağımlılığı ve madde kullanımının önüne geçilmesi amacıyla farkındalık oluşturulacak çalışmaların başlayacağı ve aralıksız olarak devam edeceği ifade edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Madde Bağımlılığına Karşı Yetkililer Harekete Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı
    09:47 Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlılarla iftar yaptı. Ekici, yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini vurgulayarak gereken saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

  • Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu
    09:46 Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu

    Erzincan'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Koyun ve kuzuların buluşma anları drone ile kaydedildi. Koyun besleyen üreticiler, kuzulama döneminde koyunları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle buluşturuyor. Kuzulayan koyunlar bir süre yavrularıyla aynı mekanda bırakılıyor ve daha sonra ayrı yere konulan kuzular, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle bir araya geliyor. Bu duygusal ve renkli anlar drone ile saniye saniye kaydedildi.

  • Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu
    09:44 Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 yaşındaki işitme engelli Ali Develi, askerlik yapma hayallerini gerçekleştirmek için bir günlük temsili askerlik yaptı. İlçe jandarma komutanlığı tarafından eğitim verilen ve nöbet tutan özel bireylere terhis belgesi verildi. Aileler, bu mutlu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    09:24 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor
    08:39 Sivas'ta Yaşlı Nüfus Oranı Artıyor

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan 'İstatistiklerle Yaşlılar 2023' çalışmasına göre, Sivas'ta yaşlı nüfus oranı artış gösterdi. Sivas'ta yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 13,8'den yüzde 14,1'e yükseldi. Türkiye genelinde ise yaşlı nüfusun oranı yüzde 10,2 olarak belirlendi.

  • Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    08:29 Ankara Çubuk'ta Motosiklet Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Çubuk ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 2 motosiklet çarpıştı ve biri ağır olmak üzere toplamda 3 kişi yaralandı. Kazada, sürücüler ile motosikletlerden birinde bulunan bir kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı
    08:20 Erkan Petekkaya'nın babası son yolculuğuna uğurlandı! Saruhan Hünel cenazede bir vatandaşa çarptı

    Erkan Petekkaya'nın hayatını kaybeden babası Akın Petekkaya, dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenazeye katılan Saruhan Hünel ise aracığıyla kalabalık içindeki bir kişiye çarptı.


Advertisement