Madde Bağımlısı Gençlere Umut Işığı Olacak Proje - Son Dakika
Güncel

Madde Bağımlısı Gençlere Umut Işığı Olacak Proje

Madde Bağımlısı Gençlere Umut Işığı Olacak Proje

Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği (MASDER) tarafından üretilen "Yüz Akı 100 Genç" projesi kapsamında 100 gence rehabilitasyon desteği verilerek bağımlılıkların önüne geçilecek.

20.12.2017 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Bağımlılığı Önleme ve Sağlıklı Yaşam Derneği (MASDER) tarafından üretilen "Yüz Akı 100 Genç" projesi kapsamında 100 gence rehabilitasyon desteği verilerek bağımlılıkların önüne geçilecek.

MASDER tarafından "Yüz Akı 100 Genç" projesi üretildi. Üretilen projeyle Manisa'da bağımlılıkla savaşan 100 gence rehabilitasyon desteği verilecek. Öte yandan proje İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından da destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında Manisa Valiliği ve MASDER arasında protokol imzalandı. Protokolün imza töreninde konuşan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı ve MASDER Başkanı Şule Uygur, "Büyük bir sorumluluk aldığımızın bilincindeyiz. Bu sorumluluğumuzun da farkında olarak çalışmalarımızı bu kapsamda hızlı bir şekilde ilerleteceğimize inanıyorum. Manisamızdaki yerel dinamiklerimizi hayata geçirerek çatımız altında bulunan çok değerli dernek üyesi arkadaşlarımızla birlikte elimizden geleni yapacağımıza gayret edeceğimize inanıyoruz. Manisa'da müptelaya bulaşmış gençlerimizin sosyal hayata entegre olması noktasında, bu bağımlılıktan kurtulması noktasında biz ve çok değerli hocalarımız bu projemizle bir yılda gençlerimizi sosyal hayata, kurslarla eğitimlerle iş hayatına yerleştirerek bizlerle bir arada olmasını istiyoruz" dedi.

Uygur'un ardından konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise, "Derneğimiz hükümetimizin mücadele stratejisine Manisa'da destek vermek üzere neredeyse bu amaca yönelik olarak çok kısa zaman önce kuruldu. Hazırladıkları projeyle İçişleri Bakanlığına müracaat ettiler. İçişleri Bakanlığımızın finansal destek politikası çerçevesinde bir şekilde bağımlılık yapıcı maddelerle tanışmış, tedavi süreci içerisine alınmış çocuklarımızın, gençlerimizin süren tedavi sürecinde rehabilitasyonlarına yardımcı olmak üzere şimdilik 2018 için 100 gence rehabilitasyon çalışmalarıyla desteklemek, meslek edinmelerini sağlamak, toplumla buluşturmak, benzer konumlardaki insanlarla iletişimlerini sağlamak hedefleniyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından projeye sağlanacak destekler amacıyla Manisa Valiliği ve MASDER arasında protokol imzalandı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Madde Bağımlısı Gençlere Umut Işığı Olacak Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement