"Madde Kullanımına Hayır" Basketbol Turnuvası - Son Dakika
Yerel

"Madde Kullanımına Hayır" Basketbol Turnuvası

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) iş birliğinde düzenlenen "Madde Kullanımına Hayır" basketbol turnuvası sona erdi."Madde Bağımlısı Değil, Spor Bağımlısı Olalım"...

29.02.2012 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) iş birliğinde düzenlenen "Madde Kullanımına Hayır" basketbol turnuvası sona erdi.

"Madde Bağımlısı Değil, Spor Bağımlısı Olalım" sloganıyla MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi Spor Salonunda, KOM Şube Müdürlüğü Madde Kullanımını İzleme ve Önleme Büro Amirliği tarafından düzenlenen etkinlik ile KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Yenigün Projesi kapsamında MEÜ öğrencilerini madde kullanımının zararları konusunda bilinçlendirmenin, toplum bilinci ve kamuoyu oluşturmanın amaçlandığı belirtildi.

MEÜ Madde Bağımlılığı ile Mücadele Topluluğu koordinesinde gerçekleştirilen ve bir hafta süren turnuvaya, MEÜ Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Yüksek Okulu, Turizm Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Teknik Bilimler Yüksekokulu ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu basketbol takımları katıldı.

Turnuvanın final karşılaşmasında Mühendislik Fakültesi ile Eczacılık Fakültesi takımları karşı karşıya geldi. Rakibini 80-50 yenen Mühendislik Fakültesinin birinci olduğu turnuvada, Eczacılık Fakültesi ikinci, Turizm Otelcilik Yüksekokulu ise üçüncü oldu.

Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün, yaptığı konuşmada, turnuvaya katılan takımlara teşekkür etti.

Polis olarak uyuşturucuya karşı yapmış oldukları operasyonel faaliyetlerin yanı sıra uyuşturucu şebekelerinin hedef kitle seçtiği gençleri tuzaklardan uzak tutmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Atayün, bu etkinliklerden birinin de MEÜ bünyesinde 8 fakültenin katıldığı basketbol turnuvasıyla hayata geçirildiğini söyledi.

Atayün, bu tür etkinlikler sayesinde gençlerin bir araya gelerek yeni arkadaşlıklar, yeni ortamlar kurduğuna değinerek, "Gençlerimize uyuşturucu maddelerin zararları hakkında bilgiler veriyoruz. Dışarıda uyuşturucu madde satan biri ile karşı karşıya geldiklerinde 'hayır' demesini öğretebilmek en büyük gayemizdir. Gençlerimizde bu bilinci oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

KOM Şube Müdürü Ahmet Oruç ise amaçlarının, üniversite gençliği arasında madde kullanımı ve bağımlılığı konusunda farkındalığı artırmak olduğunu vurgulayarak, "Bizim asıl görevimiz her ne kadar uyuşturucu satıcılarına yönelik yakalama da olsa bunun yanı sıra eğitsel ve görsel faaliyetlere de ağırlık veriyoruz. Mersin halkı ve üniversitede okuyan gençlerimiz rahat olsun, muhakkak aralarında kötü niyetli kişiler olabilir, ancak biz bu tür etkinlikler ve sokaktaki faaliyetlerimizle öğrencilerimizin zehirlenmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere kupaları ve madalyaları verildi.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Madde Kullanımına Hayır' Basketbol Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement