Maden İşçilerinin Grevi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Maden İşçilerinin Grevi Sona Erdi

Maden İşçilerinin Grevi Sona Erdi

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde kapatılma kararı alınan Yeni Çeltek Maden İşletmesi'nin 220 işçisinin yerin 1200 metre altındaki açlık grevleri bu sabah itibariyle sona erdi.

13.04.2016 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde kapatılma kararı alınan Yeni Çeltek Maden İşletmesi'nin 220 işçisinin yerin 1200 metre altındaki açlık grevleri bu sabah itibariyle sona erdi.

Amasya'nın Suluova İlçesi'nde Soma Holding'e ait Gürmin Enerji A.Ş.'ye ait Yeni Çeltek Maden Ocağı'nın kapatılma kararı sonrası, 22 Mart'ta protesto eylemi, 4 Nisan'da da açlık grevi başlatan 220 işçi, bugün sabah eylemlerini sonlandırdı. Yerin 1200 metre altında açlık grevini sürdüren maden işçilerine aileleri de maden ocağının girişinde eylemin başladığı 22 Mart'tan bugüne kadar desteklerini sürdürdü. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven yeraltına inerek 9 gündür açlık grevinde olan 220 işçi ile görüştü. Akçul, işçilere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem ve Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş'ın sorunun çözümü için görevlendirildiğini ve maden ocağının eksiklerinin giderilerek tekrar faaliyete başlama sözünün verildiğini belirtti.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven ise "Madenin kapatılmaması için ailelerimizle birlikte ciddi bir mücadele verdik. Son 10-15 yıldır verilen örnek bir mücadele. Türkiye'ye sesimizi duyurarak mesaj verdik" dedi.

- Amasya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maden İşçilerinin Grevi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement