Madenciler İşe Çağrıldı - Son Dakika
Güncel

Madenciler İşe Çağrıldı

Madenciler İşe Çağrıldı

Soma Holding'e ait Işıklar Maden Ocağı'nda çalışan 28 yaşındaki Ferdi Özmen cep telefonuna gelen mesajı gösterdi.

25.05.2014 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Holding'e ait Işıklar Maden Ocağı'nda çalışan 28 yaşındaki Ferdi Özmen cep telefonuna gelen mesajı gösterdi. Mesajda, "26.05.2014 pazar günü akşamı işbaşı yapılacaktır" yazılıydı.

301 kişinin öldüğü facianın meydana geldiği Eynez madeninin sahibi Soma Kömür İşletmeleri'nin, bölgede iki madeni daha bulunuyor: Ata Bacası ve Işıklar. Ancak Eynez'deki faciadan beri bu madenlerdeki işçiler ocağa inmiyor. Işıklar ocağının işletme müdürü Haluk Evinç de işçilerin toplu halde beklediği Cengiz Topel Meydanı'na geldi. Madencilerden işbaşı yapmalarını istedi.

İki madende çalışmaların durması nedeniyle kömür yollarının kapanmak üzere olduğunu savunan Evinç, "Bu durumda çalışamam" diyenlere saygılarının bulunduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Madenci arkadaşlar bilirler maden yolları kapanmak üzere. Bu yolların temizlenip taramalarının yapılması gerekiyor. 'Ben iyiyim, çalışabilirim' diyen arkadaşlara ihtiyacımız var. Gördüğüm bütün arkadaşlara anlatıyorum, sonuçta bu ocaklar bizimdir. Çalışma Bakanlığından iş müfettişleri, kim gelirse gelsin baksın. Düzenleme yapılacaksa yapalım, bu ocakları çalıştıracağız. Bu ocakları ayakta tutmamız lazım."

İşçiler geçen hafta otuma eylemi yapmışlardı. Ankara'da Başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanlarla görüşen işçiler hükümet adına yapılan açıklamanın ardından eylemlerini bitirmişti.

CHP'li Özel tepki gösterdi

Pazar günü saat 12.30 sıralarında CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile bir grup maden işçisi Kaymakamlık önünde basın açıklaması yaptı.

Maden faciasından sonra Başbakan Tayyip Erdoğan'ın işçilere verdiği sözlerden en önemlisinin ihlal edildiğini savunan Özgür Özel, işçilerin telefonlarına gönderilen mesajlarla işbaşı yapmaya çağrıldığını söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın işçilere bazı sözler verdiğini ifade eden Özel, ancak bağımsız otoritelerin "madene girişte sorun olmayacağını, güvenli olduğunu" söyledikten sonra işçilerin madene girmesi gerektiğini söyledi.

"Bir cevap bekliyorlar"

Özel, "Ancak 'dayıbaşılar' işçilere 'Kendinizi iyi hissederseniz madene gelecekseniz' diyor. Cep telefonlarına mesaj gönderiyor, yarın iş başı yapmaları isteniyor. Gelmeyenin ücreti ödenmeyeceği söyleniyor." dedi.

Özel, işçilerin kaygılı olduklarını, çalışma konusunda ilgili makamlardan açıklayıcı bir cevap beklediklerini söyledi.

İşçiler net bir yanıt gelinceye kadar Kaymakamlık hizmet binası önünde bekleyeceklerini belirtti.

Kaynak: AA, DHA

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Madenciler İşe Çağrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement