Magandalar için emsal karar: Ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler! - Son Dakika
Güncel

Magandalar için emsal karar: Ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler!

Magandalar için emsal karar: Ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler!

Trafikte, sokakta, parkta adam dövüp kafa-göz yaran şehir magandaları artık elini kolunu sallayarak dolaşamayacak. Kanunda tutuklu yargılanmalarını öngören bir değişiklik yapılıyor.

18.03.2022 11:58  Güncelleme: 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet suçunun cezasını artıran kanun teklifinde, kasten yaralama suçuna ilişkin de önemli bir değişiklik yapılıyor. Buna göre CMK'nın 100'üncü maddesine sayılan 'tutuklama nedenleri' arasında yer alan 'Silahla işlenmiş kasten yaralama' suçu 'Kasten yaralama' olarak değiştiriliyor. Ayrıca kasten yaralama suçunun 'beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenmesi veya canavarca hisle işlenmesi hâlleri' katalog suç kapmasına alınıyor. AK Parti'nin hukukçu kurmayları yapılacak yeni düzenlemenin detaylarını şöyle açıkladı:

SOSYAL MEDYA YARGISI

Bir anlamda magandalara yönelik düzenleme olacak. Mesela, trafikte birkaç kişi arabadan inip, başka bir aracın üzerine çıkıp tepiniyor, içindekini dövüyor, yaralıyor. Ya da adamın dükkânına giriyor, kafasını gözünü yarıyor. Çocuğunun, karısının önünde adamın önünü kesip yaralıyor. Buna benzer birçok olayda saldırgan silahlı yaralama olmadığı için tutuklanmıyor. Bu durum kamuoyunda infiale yol açıyordu. Sonra olay sosyal medyaya düşüyor, ardından gelen tepkiler yüzünden tutuklama çıkıyordu.

TUTUKLU YARGILAMA

Yapılacak düzenleme ile bu tip olayların önüne geçiliyor. Sadece silahla değil, direkt kasten yaralama suçu katalog suç kapsamına alınıyor. Böylece bu durumlarda sanığın tutuklu yargılanabilmesinin önü açılıyor. Mağdurun psikolojisi açısından önemli. Hem de caydırıcı olacak. Çünkü saldırgan 'tutuklanmıyorum' diye elini kollunu sallayarak dolaşıyor. Bunun önüne geçilecek. Hâkimler, silah olmasa bile yaralama suçundan tutuklama kararı verebilecek.

Son Dakika Güncel Magandalar için emsal karar: Ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement