Mağdur Çocuklar Hayata Daha İyi Hazırlanacak - Son Dakika
Güncel

Mağdur Çocuklar Hayata Daha İyi Hazırlanacak

"Sürdürülebilir Şehir Trabzon" programı kapsamında kurulacak Çocuk İzlem Merkezi ile mağdur çocuklar, sağlık ve psikolojik destek alabilecek, böylece hayata daha iyi hazırlanabilecek Trabzon Valisi Kızılcık: "Mağdur çocuklarımızın psikolojik ve sağlık sorunları olabiliyor. Bu çocuklarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için burada onlara zorunlu olan hukuki, tıbbi, ruhsal ve sosyal desteği vereceğiz"

22.07.2013 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MELTEM YILMAZ - "Sürdürülebilir Şehir Trabzon" programı kapsamında yürütülen çalışmalarda önemli projelerden birinin Çocuk İzlem Merkezi kurulması olduğu bildirildi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, program kapsamında yaptıkları çalışmalardan birinin Çocuk İzlem Merkezi kurulması olduğunu, merkezle mağdur çocukların anında sağlık ve psikolojik destek gibi hizmetler alabileceğini belirtti.

Çocuk İzlem Merkezlerinin mağdur edilmiş çocuğa verilmesi zorunlu hukuki, tıbbi, ruhsal ve sosyal desteklerin bir arada ve aynı ortamda verilmesini amaçlayan merkezler olduğunu ifade eden Kızılcık, "Trabzon'umuzda özellikle mağdur olan çocuklarımızın hastanelerde daha rahat sağlık, psikolojik anlamda destek hizmeti alabilmeleri ve bu çerçevede hayata daha iyi hazırlanabilmeleri için Çocuk İzleme Merkezi kurma çalışmalarımız başladı. Mağdur çocuklarımız burada kalabilecek ve hangi nedenle olursa olsun vakit harcamadan onlara anında sağlık hizmeti sağlamış olacağız" dedi.

- Farabi Hastanesinde yer tahsis edildi-

Projeyi, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ve Trabzon Valiliği İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla yürüttüklerini vurgulayan Kızılcık, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında KTÜ Rektörlüğümüz Farabi Hastanesinde şu anda boş olan yaklaşık 400 metrekarelik bir alanı bize tahsis etti. Biz de İl Özel İdaresi olarak bu alanın iç donanımını gerçekleştireceğiz. Şu anda İl Özel İdaresi olarak gerekli ödeneği tahsis ettik. Bu günlerde binanın imalatına başlayıp ekim veya kasım ayı içinde binayı faaliyeti geçirmiş olacağız."

-"Üniversite bünyesinde Türkiye'de ilk uygulamadır"-

Çoçuk İzlem Merkezi'nin faaliyete geçtikten sonra, çocuklara aynı çatı altında her türlü desteğin sağlanacağını dile getiren Kızılcık, "Mağdur çocuklarımızın psikolojik ve sağlık sorunları olabiliyor. Bu çocuklarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için burada onlara zorunlu olan hukuki, tıbbi, ruhsal ve sosyal desteği vereceğiz. İzlem merkezinin en büyük özelliği mağdur çocukların psikolojilerinin ve sağlıklarının düzelmesi için aynı yerde, ihtiyaç duydukları anda KTÜ bünyesinde bu hizmeti güvenli şekilde alacak olmaları. Bu uygulama üniversite bünyesinde Türkiye'de ilk uygulamadır" diye konuştu. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mağdur Çocuklar Hayata Daha İyi Hazırlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement