Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn Kimdir?

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn Kimdir?

Taylan Kralı Maha Vajiralongkorn, generali Suthida ile evlendi. Peki, Maha Vajiralongkorn kimdir ve kaç yaşında? Tayland kralı kimdir?

02.05.2019 09:15  Güncelleme: 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Veliaht prens olduğu dönemde havalimanındaki görüntüleriyle dünya gündemine oturan Tayland kralı generali ile evlendi. Peki, Taylan kralı Maha Vajiralongkorn kimdir?

MAHA VAJİRALONGKORN KİMDİR?

Kral Bhumibol Adulyadej ve Kraliçe Sirikit Noah'ın en büyük oğlu Maha Vajiralongkorn, 28 Temmuz 1952 tarihinde Tayland 'da dünyaya geldi.

KRAL KORUMA TABURU BAŞKANI OLDU

Avustralya'nın Canberra kentindeki Duntroon Kraliyet Askeri Koleji'nden mezun oldu. Askeri bir subay olarak, Avustralya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri silahlı hizmetlerinde eğitim alarak askeri pilot ve helikopter pilotu olmaya hak kazandı. 1970'li yıllarda Tayland Komünist Partisi'ne karşı askeri operasyonlarda yer aldı. 1975 yılından bu yana Thai Kraliyet Ordusu'nda kariyer subayı olarak görev yaptı. Ordu İstihbarat Müdürlüğünde kurmay subay olarak görev yaptı ve 1978 yılında Kral'ın kendi Koruma Taburunun başkanı oldu. Yine 1978'de Budist rahibi olarak kaldı ve askerlik kariyerine ara verdi.

<a class='keyword-sd' href='/tayland-krali/' title='Tayland Kralı'>Tayland Kralı</a> Maha Vajiralongkorn Kimdir?

Vajiralongkorn, Thai Kraliyet Ordusu Generali, Thai Kraliyet Donanması amirali ve Kraliyet Tayland Hava Kuvvetleri Komutanı Mareşali unvanlarının sahibidir. 13 Ekim 2016 yılında babası Kral Bhumibol Adulyadej'in hayatını kaybetmesiyle 1 yıl aranın ardından tahta geçti.

Son Dakika Güncel Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement