Mahalle Afet Gönüllüleri Göreve Hazır - Son Dakika
Güncel

Mahalle Afet Gönüllüleri Göreve Hazır

Mahalle Afet Gönüllüleri Göreve Hazır

Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi Mahalle Afet Gönüllüsü Çalışma Grubu, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği işbirliği, Çanakkale Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Çanakkale Afet Gönüllüleri eğitimi tamamlandı.

26.02.2018 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi Mahalle Afet Gönüllüsü Çalışma Grubu, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği işbirliği, Çanakkale Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Çanakkale Afet Gönüllüleri eğitimi tamamlandı.

Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi Çalışma ofisinde gerçekleştirilen eğitime Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Çanakkale Şubesi üyeleriyle birlikte toplam 36 afet gönüllüsü katıldı. Mahalle Afet Gönüllüsü (MAG) Temel Eğitim Programı kapsamında 'Afet Bilinci ve Hazırlık, Afet Psikolojisi, Temel Yangın Söndürme, Temel İlkyardım, Temel Arama ve Kurtarma' eğitimleri verildi. Bunun yanı sıra Atikhisar barajında yüksek açı çalışması, son günde enkaz kaldırma eğitimleri gerçekleştirildi. Kursta 36 mahalle afet gönüllüsü eğitim alırken afet olduğunda ilk yapılacak işler detaylı bir şekilde öğrenildi.

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve Çanakkale Afet ve Acil Durum İl Müdürü Levent Yılmaz gönüllüleri ziyaret ederek, gerçekleştirilen kurs hakkında bilgiler aldı.

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Başkanı Hüseyin Karadayı, "Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa mahalle meclisi, Türkiye Radyo Amatörleri Çanakkale Şubesi, AFAD desteği ile birlikte Çanakkale afet gönüllüleri eğitiminin birinci aşamasını yapıyoruz. Eğitim üç kur şeklinde devam edecek. Temel afet bilinci, arama kurtarma ilk yardım bilgileri, arama kurtarma safhalarının eğitimlerini aldılar. Atikhisar kalesinde yüksek açı kurtarma çalışması yüksekte iplerle birlikte iniş eğitimleri, falez ve yüksekten düşen kişileri kurtarma konusunda hem yetenek hem bilgilerini pekiştirdiler. Son gün hafif arama kurtarmada en önemli unsurlarından enkazda arama kurtarma becerilerini geliştirdiğimiz bir eğitim gerçekleştirdik. 22 gönüllü, Çanakkale Belediyesi, AFAD ekipleriyle birlikte Çanakkale'de olabilecek afetlerde aktif olarak görev alabilecek ileri düzey eğitim almaya önümüzdeki günlerde devam edecekler" dedi.

Cevatpaşa Mahalle Meclisi Mahalle Afet Gönüllüsü Çalışma Grubu kolaylaştırıcısı Ayfer Özalp, "Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği Başkanı Hüseyin Karadayı'yı İstanbul'dan davet ettik. Bize çok güzel dersler verdi. Ekip arkadaşlarımı kutluyorum. Çanakkale Belediyesi ve Kent Konseyine teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Radyo Amatörleri Çanakkale Şube Başkanı Can Pişkin ise, "Burada Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa mahalle meclisinin Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği'yle birlikte hazırladığı çalışmaya haberleşme eğitimi konusunda katkı sunduk. Önümüzdeki süreçte bu eğitimi AFAD'la birlikte yapacağız" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mahalle Afet Gönüllüleri Göreve Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Halk Otobüsü Şoförü Unutulan Parayı Teslim Etti
    14:31 Halk Otobüsü Şoförü Unutulan Parayı Teslim Etti

    Antalya'da tır şoförünün bindiği halk otobüsünün koltuğunda unuttuğu ve içinde 100 bin TL bulunan poşeti muhafaza altına alıp meslektaşına teslim eden halk otobüsü şoförü, 'Helal paraymış, yoksa giderdi' dedi.

  • Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı
    14:30 Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı

    Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarının arttığını belirtti. Güzel, bayram sonrasında ise işlerin durduğunu ancak gurbetçilerin gelmesiyle tekrar yoğunlaşmayı beklediklerini söyledi. Ayrıca, et fiyatlarında bir artış olmaması nedeniyle pastırma ve sucuk fiyatlarında da değişiklik olmadığını ifade etti.

  • Edirne'de FETÖ, PKK ve DHKP-C üyesi 7 zanlı yakalandı
    14:29 Edirne'de FETÖ, PKK ve DHKP-C üyesi 7 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, son bir haftada yurt dışına kaçmaya çalışan 4 FETÖ, 2 PKK ve 1 DHKP-C üyesi olmak üzere toplam 7 terör örgütü mensubu sınırda yakalandı.

  • İzmit'te market yangını: İtfaiye ekipleri müdahale ediyor
    14:29 İzmit'te market yangını: İtfaiye ekipleri müdahale ediyor

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan bir markette büyük yangın çıktı. Alevler kısa sürede büyüdü. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

  • Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti
    14:29 Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti

    Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti. Çavuşoğlu, basının özgürleştiği ve kendi işlerini görebildiği bir sistem kurma hayalini paylaştı.

  • Samsun'da 20 araca ait 28 adet sahte plaka ele geçirildi, bir kişi yakalandı
    14:28 Samsun'da 20 araca ait 28 adet sahte plaka ele geçirildi, bir kişi yakalandı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü, sahte mühürlü veya mühür kullanmadan üretilmiş araç plakalarının kullanılmasını engellemek için çalışma yaptı. Yapılan operasyonda Y.A.A. isimli şahsın işyerinde ve aracında yapılan aramalarda 20 araca ait 28 adet sahte araç plakası ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Y.A.A. hakkında adli ve idari işlemler yapıldı.

  • Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu
    14:28 Giresun Bulancak'ta Kuyumcu Soygunu

    Giresun'un Bulancak ilçesindeki bir kuyumcu, silahlı ve maskeli iki kişi tarafından soyuldu. Zanlılar, altınları çantalarla bindikleri taksiyle kaçarken, taksi şoförü yaralandı. Şüphelilerin kaçış anları ise cep telefonuyla kaydedildi. Polis ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye ilişkin açıklama yaptı
    14:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye ilişkin açıklama yaptı

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacakları görüşmenin nezaket ziyareti olmadığını belirtti. Özel, önemli gündemlerinin olduğunu ve bu konuda parti içi kurullarla görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Görüşmenin uzun ve yapıcı olmasını umduklarını ifade eden Özel, Türkiye açısından anlamlı sonuçlar alacakları bir sürece gireceklerini belirtti.

  • Doğubeyazıt Hudut Birliği'nde görev yapan Piyade Sözleşmeli Er Ömer Bodruoğlu son yolculuğuna uğurlandı
    14:27 Doğubeyazıt Hudut Birliği'nde görev yapan Piyade Sözleşmeli Er Ömer Bodruoğlu son yolculuğuna uğurlandı

    Doğubeyazıt Hudut Birliği'nde görev yapan ve 2 gün önce hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Ömer Bodruoğlu son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine İlçe Kaymakamı Mutlu Köksal, Belediye Başkanı Muhsin Dere, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Görkem Güncan, Emniyet Müdürü Hüseyin Çam ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • Tavas'ta çiftçiler ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    14:24 Tavas'ta çiftçiler ve vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Denizli'nin Tavas ilçesinde çiftçiler ve vatandaşlar, yeterli yağışların olmaması nedeniyle yağmur duasına çıktı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı dua sonrası, hayır yemeği dağıtıldı.


Advertisement