Mahalle Ekonomisine "Dizi Desteği" - Son Dakika
Yerel

Mahalle Ekonomisine "Dizi Desteği"

Muğla'nın Yatağan ilçesine "Güzel Köylü" dizisinin setini görmeye gelen vatandaşlar, çekimlerin yapıldığı Bozüyük Mahallesi'nin ekonomisine de katkıda bulunuyor.

22.05.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Yatağan ilçesine  "Güzel Köylü" dizisinin setini görmeye gelen vatandaşlar, çekimlerin yapıldığı Bozüyük Mahallesi'nin ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında yaptırdığı 500 yıllık cami, han ve tarihi köprüler ile çok sayıda sivil mimari örneğini barındıran Bozüyük Mahallesi, turistlerin yanı sıra film ve dizi yapımcılarının ilgisini çekiyor.

Son olarak bir televizyon kanalında yayınlanan "Güzel Köylü" dizisinin çekimlerinin yapıldığı Bozüyük'ü, her hafta seti görmek isteyen binlerce kişi ziyaret ediyor.

Yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan'ın yaptığı dizinin çekimlerini izlemek ve oyuncularla fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar, zaman zaman yoğunluğa neden oluyor.

"Ziyaretçiler mahalle ekonomisine katkı sağlıyor"

Bozüyük Mahallesi Muhtarı Vahdet Beçin, AA muhabirine, Bozüyük'ün daha önce "Baba Ocağı" dizisi ile "Sürgün İnek" ve "Dabbe" filmlerine ev sahipliği yaptığını söyledi.

"Güzel Köylü" dizisinin çekimlerinin de bir yıldır mahallelerinde sürdüğünü anlatan Beçin, "Bu diziyle Bozüyük olağanüstü günler yaşamaya başladı. Her hafta binlerce misafirimiz gelip gidiyor. Aydın, Denizli, İzmir, Adana, hatta Karadeniz Bölgesi'nden dizi çekimlerini izlemeye geliyorlar" dedi.

Tur şirketlerinin Bozüyük'ü güzergahlarına almasıyla özellikle hafta sonları mahallelerinde yoğunluk oluştuğunu bildiren Beçin, ziyaretçilerin alışveriş yaparak mahalle ekonomisine katkı da sağladığını kaydetti.

"Bozüyük ekonomisine katkı sağlamaktan mutluyuz"

Yönetmen Doğan ise yoğun ve yorucu tempoları bulunduğunu, vatandaşların ilgisinin ise yorgunluklarını unutturduğunu dile getirdi.

Aşırı ilgi nedeniyle zaman zaman çekimleri durdurmak zorunda kaldıklarını söyleyen Doğan, dizi sayesinde mahalleye gelen ziyaretçilerle Bozüyük ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Çekilen bölümlerin iki hafta sonra yayınlandığını ifade eden Doğan, ziyaretçilerin, diziyi televizyon izleyicilerinden önce görme imkanına kavuştuğunu kaydetti.

Ziyaretçilerin fotoğraf çektirme gibi isteklerini ellerinden geldiğince yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Doğan, "Çok yorgunuz ve çok yoğunuz ama seyircimizi çok seviyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mahalle Ekonomisine 'Dizi Desteği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement