Mahalle İftarları'nda 'Konu Komşu İftardayız' - Son Dakika
Güncel

Mahalle İftarları'nda 'Konu Komşu İftardayız'

Mahalle İftarları\'nda \'Konu Komşu İftardayız\'

Esenler Belediyesi'nin "Konu komşu iftardayız" sloganıyla 2 yıldır yürüttüğü Mahalle İftarları'nın bu yılki ilk programı Havaalanı Mahallesi'nde gerçekleşti.

13.07.2013 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İftarda yaklaşık 4 bine yakın vatandaş, hep birlikte oruçlarını açtı ve komşularıyla aynı sofrada iftar yapmanın hazzını doyasıya yaşadı.

Esenler Belediyesi'nin "Konu komşu iftardayız" sloganıyla 2 yıldır yürüttüğü Mahalle İftarları bu yıl da devam ediyor. Esenler'deki tüm mahallelerde, müsait alanlarda düzenlenen Mahalle İftarları ile aynı mahallede, aynı sokakta ya da aynı binada oturanlar, komşularıyla aynı sofrada iftar yapmanın hazzını yaşıyor. Program kapsamında 2013 Ramazan ayının ilk Mahalle İftarı'nın gerçekleştiği Havaalanı Mahallesi'nde mahalleli hep birlikte oruçlarını açtı, dualar etti. İbadete yeni açılan Uhud Camii bahçesinde düzenlenen ve Türk komşuluk kültürünün bir örneği olan Mahalle İftarı'nda; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu ve AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat da mahalleliyi yalnız bırakmadı. Yaklaşık 4 bine yakın vatandaşın hep birlikte oruçlarını açmasının ardından bir selamlama konuşması yapmak üzere sahneye çıkan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, "Esenler, Ramazan'ı her gün farklı, her gün güzel yaşıyor" dedi. Esenler'in Ramazan ayını kendi ruh iklimine uygun şekilde her mahalle, cadde ve meydanda kutladığını söyleyen Özkan, Müslüman coğrafyada yaşayanların bu mübarek aylarda hayırlı günler görmeleri temennileriyle sözlerini noktaladı.

HAVAALANI MAHALLESİ'NE ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Ramazan'ın bereketini Mahalle İftarı'nda Esenlerliler ile yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Esenler Belediyesi olarak Havaalanı Mahallesi'nde yaptıkları çalışmalardan kısaca bahseden Göksu, "Havaalanı Mahallesi bizim için çok önemli bir mahalle. Dikkat ederseniz en fazla yatırım, Havaalanı Mahallesi'nde" dedi ve mahalleye yapılan hastane, bölge parkı, gençlik merkezi, özürlüler okulu ve caminin bu yatırımların bir göstergesi olduğunu belirtti. Hayırsever bir vatandaş tarafından yapılan Uhud Camii'nin avlusunun Esenler Belediyesi tarafından 8 buçuk milyon lira ödenerek kamulaştırıldığını kaydeden Göksu, Uhud Camii'nin Esenler için çok önemli olduğunu ifade etti. Havaalanı Mahallesi'ne İkinci Bahar Kıraathanesi de açacaklarını açıklayan Göksu, "Burada 60 yaş üzerindeki erkeklere ve bayanlara çay kahve bedava" dedi.

HATİPOĞLU ESENLERLİLER İLE BULUŞTU

Konuşmaların ardından programda çocuklara yönelik animasyon, illüzyon ve jonglör gösterileri de düzenlendi. Çocukların meraklı ve heyecanlı bakışları eşliğinde renklenen gecede ayrıca sanatçı Muhammed Kaya da, söylediği ilahilerle dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Teravih namazının ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da, Esenlerliler ile bir araya gelerek bir sohbet gerçekleştirdi. İlgilerinden dolayı alanı dolduran vatandaşlara ve programı düzenleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya da şükranlarını sunan Hatipoğlu, Ramazan ayında özellikle sahur vakti edilen duaların kabul olduğunu söyledi ve vatandaşlara bu mübarek ayı ibadetle geçirmelerini tavsiye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mahalle İftarları'nda 'Konu Komşu İftardayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement