Mahalle Ligi Futbol Turnuvası Sındırgı Ayağı Son Buldu - Son Dakika
Güncel

Mahalle Ligi Futbol Turnuvası Sındırgı Ayağı Son Buldu

Mahalle Ligi Futbol Turnuvası Sındırgı Ayağı Son Buldu

Sındırgı ilçesinde 178 takımın katıldığı ve 1900 gencin forma giydiği turnuvalar dostluk çerçevesinde düzenlenen final maçı ve ödül töreni ile son buldu.

16.01.2018 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin; Balıkesir Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile "İmkan Bizden Oynamak Sizden" sloganıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen, 20 ilçeden öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen 'Mahalle Ligi Futbol Turnuvası'nda Sındırgı ilçesi genelindeki turnuvalar son buldu.

Final karşılaşması gençler kategorisinde Yaylabayır ve Sındırgı FC Takımları arasında gerçekleştirildi. Sındırgı FC gençler ilçe şampiyonluğunu göğüslerken, Yaylabayır ikinci, İvrindi Spor üçüncü, İHL Haddini Bilbao dördüncü oldu. Yıldızlar final karşılaşması ise Cumhuriyet ve Yüreğil takımları arasında gerçekleştirildi. Cumhuriyet takımı yıldızlar ilçe şampiyonluğunu göğüslerken, Yüreğil ikinci, Kocakonak üçüncü, Akıncılar dördüncü olarak turnuvayı tamamladı.

Final karşılaşması sonrasında düzenlenen ödül törenine Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Murat Sarp, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Rahmi Yörük, mahalle muhtarları, beden eğitimi öğretmenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Öğrencilere madalya ve kupaların yanında günün anısına Sındırgı Belediyesi tarafından hazırlanan hediyelerde takdim edildi.

Final müsabakalarında öğrencileri yalnız bırakmayan ve kupa töreninde konuşan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş " Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin yaptığı organizasyonda 20 tane ilçemizin gençlerini bir araya toplayabilmek mümkün oldu. İlçemizde de final müsabakalarını yaptık. Şu anda birincilerimiz belli. İnşallah Sındırgıyı Balıkesir ilçeleri arasında temsil edecek olan takımlarımız ilçemizin adını en güzel şekilde duyuracak. Yurt dışına giden takımda Sındırgı olacak. Ben gençlere bu konuda inanıyorum. Çok ciddi güzel müsabakalar yapıldı. Şu anda Sındırgı FC takımımız gençlerde birinci oldu. Yıldızlardaki takımımız da çok güzel. Cumhuriyet takımını da tebrik ediyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımızı da böyle bir organizasyonla gençlerimize fırsat verdiğinden, spor malzemeleri temin ettiğinden dolayı sonsuz teşekkürler ediyorum. İlçe belediyeleri ve büyükşehir belediyesi ile tam bir uyum içerisinde dostluk içerisinde bütün ilçeleri dolaşmak ve yeni dostlar edinmek için bir fırsat olarak görüyoruz. Bu gayreti inşallah taçlandıracağımız Avrupa Seyahati ve kısmet olursa Sındırgı'mızın gururu Cengiz Ünder' i de Roma da izlemek güzel olacak. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. İlçemizde spora destek yalnızca mahalle ligi ile devam etmiyor. Gençlerimizin rahatça spor yapabileceği vakit geçirebileceği Gençlik Merkezimiz son aşamada. Yanına da yüzme havuzumuzun temellerini en kısa sürede atacağız. Bunun yanında Makbule Efe Lisesi ve Sındırgı MYO bahçesinde bir halı saha yaptık. İki adet semt sahası yaptık ve yenilerini ekliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile Yüreğil ve Yaylabayır mahallelerimize de halı saha yaptık. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkıları ile de ayrıca ilçemizde farklı bölgelere halı saha yapılacak. Kınık mahallemizde halı saha inşaatı devam ediyor. Yeter ki gençlerimiz spor yapsın. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. " dedi.

Balıkesir geneli 20 ilçe arasında düzenlenecek turnuvanın devamında Sındırgı FC gençler kategorisinde, Cumhuriyet takımı ise yıldızlar kategorisinde Sındırgı ilçesini temsil edecek..

20 İlçe Belediyesi'nin tamamının katılımının sağlandığı Mahalle Ligi Futbol Turnuvası ile sporu tabana yaymak, ilimizdeki çocuklara ve gençlere sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan kurtarıp sağlıklı bireyler olarak topluma kazandırmayı amaçlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda tüm sporcuların mahallesine, ilçesine, iline ve devletine aidiyet duygusuyla bağlı bireyler olarak yetişmesini hedeflemektedir. Kültürel ve ekonomik farklılıkların, gençlerin iletişiminde ve bir araya gelmelerindeki engelleyici etkisinin ortadan kaldırılması, kültürel farklılıkların birleştirici bir vasıta olarak kullanılması için gerçekleştirilen 'İmkan Bizden Oynamak Sizden Mahalle Ligi Futbol Turnuvasının' tüm giderleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mahalle Ligi Futbol Turnuvası Sındırgı Ayağı Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement