Mahalle Sakinlerine "Afet Eğitimi" Verildi - Son Dakika
Güncel

Mahalle Sakinlerine "Afet Eğitimi" Verildi

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde en ağır yıkımın yaşandığı Kocaeli'de, vatandaşların afetlere karşı bilincinin artırılması amacıyla "Afet Eğitimi Al Mahallene Sahip Çık" sloganıyla hazırlanan projeyle mahallelerde uygulamalı eğitimler veriliyor.

17.10.2017 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde en ağır yıkımın yaşandığı Kocaeli'de, vatandaşların afetlere karşı bilincinin artırılması amacıyla "Afet Eğitimi Al Mahallene Sahip Çık" sloganıyla hazırlanan projeyle mahallelerde uygulamalı eğitimler veriliyor.

Gölcük Kongre Sarayı'nda düzenlenen programa, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Cevher, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Serpil Gerdan, Kocaeli Üniversitesinden Doç. Dr. Esma Kırıkkaya, okul müdürleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde yaşanan acılara değindi.

Başkan Ellibeş, "Maalesef çok büyük bir bedel ödeyerek gördük. Depreme hazırlıksız yakalanmanın bedeli, maddi ve çok sayıda can kayıplarımızla ödedik. Deprem kuşağında yaşamamıza rağmem depreme karşı önlem almadan yaşantımızı sürdürdüğümüzü gördük. Depremden sonra Gölcük yeniden yeni oluştu. Bununla beraber arama ve kurtarma yani GESOTİM kuruldu. Bu kapsamda arama ve kurtarma ekipleri, tek çatı altında toplanıp olası afetlere karşı eğitimler vererek, halkımızı bilgilendiriyorlar. Mutlaka bu bilgilendirme kapsamında, yerel yönetimlerimiz de destek veriyorlar. Bu eğitim çok önemli bir eğitimdir. Herkesin bu eğitim doğrultusunda bilgilendirildiğinde can kaybı dahada asgariye inecektir."şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Cevher ise, afet öncesi vatandaşları bilgilendirmek için bu tür çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Cewvher, "Özellikle binaların yapıldığı alanlarda afet riskinin olup olmadığını inceliyoruz. Yaptığımız inceleme sonucunda riskli olan alanları belirliyoruz. Aynı zamanda olası bir afette neler yapılacağını uzmanlarımız aracılığıyla bilgilendiriyoruz. Bu kapsamda buradaki eğitimin ardında mahalleler arasındaki sokak ve caddelerde gezerek tehlikenin nerden geleceğiniz tespit ediyoruz. Olası bir tehlikeye karşı önlem alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kocaeli Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Serpil Gerdan, Kocaeli Üniversitesinden Doç. Dr. Esma Kırıkkaya, konuşma yaptı.

Düzenlenen toplantıda, deprem, yangın ve ilk yardım gibi konularda bilgiler aktarılan afet gönüllülerine, daha sonra mahallelere getirilen "konteyner güvenli yaşam odası"nda, olası depreme karşı eşyaların nasıl sabitlenmesi gerektiği gösterildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahalle Sakinlerine 'Afet Eğitimi' Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 7 Zanlı Gözaltına Alındı
    10:13 Kırıkkale'de Uyuşturucu Operasyonunda 7 Zanlı Gözaltına Alındı

    Kırıkkale'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 7 zanlı gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 13,78 gram sentetik uyuşturucu ve 125 sentetik hap ele geçirdi. Gözaltına alınan 7 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi
    10:11 Denizli'de Su Yolu Kazısında Göçük Altında Kalarak Hayatını Kaybeden İşçi

    Denizli'nin Kale ilçesinde su yolu kazısı sırasında meydana gelen göçük sonucu bir işçi hayatını kaybetti. İşçinin ölümünden kısa bir süre önce sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar, hayvanların ve insanların hayır duası için çalıştıklarını gösterdi.

  • Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi
    10:11 Kırşehir'deki Savcılı Plajı'nda Sürat Teknelerinin Şovu Havadan Görüntülendi

    Kırşehir'in Kaman ilçesinde bulunan Savcılı Plajı'nda sürat teknelerinin şovu dron ile kaydedildi. Plaj, sahili, yeşil alanı ve su sporlarıyla dikkat çekiyor. Görüntülerin bölgeye farklı bir renk katması bekleniyor.

  • Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı
    10:09 Afyonkarahisar'da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalarda, 5 kişinin uyuşturucu madde satın aldığı ve kullandığı bilgisine ulaştı. Jandarma ekipleri tarafından yapılan aramalarda 41 adet sentetik ecza hap ele geçirildi ve şüpheli şahıslar gözaltına alındı.

  • Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı
    10:08 Şırnak'ta Gençler Baharın Habercisi Olan Çağla Topladı

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol katederek baharın habercisi olan çağla topladı. Doğal olarak yetişen çağlalar, yöre halkı tarafından torbalar dolusu toplanıyor.

  • Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi
    10:08 Afyonkarahisar'da Tarihi Eser Operasyonu: 18 Sikke Ele Geçirildi

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser kaçakçılığıyla ilgili yapılan çalışmalar sonucunda O.A. isimli şahsın elinde tarihi sikke olduğunu tespit etti. Şahıs, Susuz beldesinde yakalanarak gözaltına alındı ve yapılan aramada 18 adet sikke ele geçirildi. Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.


Advertisement