Böceklerin istilasına uğrayan mahalleli isyan etti: İnsanlar uyuyamıyor, yemek yiyemiyor, evlerini terk ettiler - Son Dakika
3.Sayfa

Böceklerin istilasına uğrayan mahalleli isyan etti: İnsanlar uyuyamıyor, yemek yiyemiyor, evlerini terk ettiler

Eskişehir'de tarım arazilerinden gelen binlerce böcek Yeşiltepe Mahallesi'ni istila etti. Böceklerle yaklaşık 15 gündür mücadele etmelerine rağmen başarılı olamayan mahalle halkı, "İnsanlar uyuyamıyor, yemek yiyemiyor. Evlerini terk ettiler" diyerek isyan etti.

18.06.2019 12:16  Güncelleme: 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in merkez Yeşiltepe Mahallesi'nde tarım arazilerinden gelen binlerce böcek, mahalleliye korku dolu günler yaşatıyor. Bazı evler böceklerin basması sonucu boşaltılırken mahalleli de sorunlarına çözüm arıyor.

Yeşiltepe Mahallesi'ne tarım arazilerinden gelen binlerce böcek adeta mahalleyi istila etti. Yerleşim yerlerine gelen ve türü henüz tespit edilemeyen çok sayıda böcek, mahallede bulunan birçok evi sarmış durumda. Böceklerle yaklaşık 15 gündür mücadele etmelerine rağmen başarılı olamayan halk, çareyi evlerini boşaltarak aile yakınlarında kalmakta buldu. Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin günde 3 kez ilaçlama yaptığı mahalledeki böcekler çoğalmaya devam ediyor.

Böceklerin istilasına uğrayan mahalleli isyan etti: İnsanlar uyuyamıyor, yemek yiyemiyor, evlerini terk ettiler

"NASIL OLDU ANLAYAMADIK"

Korku dolu günler geçirdikleri belirten mahalle sakini Ali Koyunlar, "Böcekler mahalleyi bastı. Eve de giriyorlar. Bunlar güneşli havada çıkıyorlar, yağmurlu havada kayboluyorlar. Aşağı yukarı 15 gündür var diyebilirim yani. Nereden geldi, nasıl oldu anlayamadık ki her tarafı sardı bunlar. Açık buldukları her yere giriyorlar. Her taraf böcek, bundan daha büyük ne sıkıntı olabilir ki" ifadelerini kullandı.

Böceklerin istilasına uğrayan mahalleli isyan etti: İnsanlar uyuyamıyor, yemek yiyemiyor, evlerini terk ettiler

"TARLADAKİ BÜTÜN BÖCEKLER EVİME GİRMİŞ DURUMDA"

Mahalle sakini Sezer Tandoğan da evinin içinin böcek dolduğunu söyleyerek, "Böceklerin önümüzdeki tarladan çıkmasıyla birlikte evimizin içine girdiler. 10 günden beri biz başka dostlarımızın, arkadaşlarımızın evlerinde kalıyoruz. İşte gördüğünüz gibi evimin içi komple böcek dolu. Artık kim bizimle ilgilenecekse onlardan biz görevlerini yapmalarını istiyoruz. Bu tarladaki bütün böcekler evime girmiş durumda. Nasıl bir çözüm olacak göreceğiz, bekliyoruz artık. Gördüğünüz bu sokakta, komşularımızın arkadaşlarımızın evlerinin hepsinin içi böcek dolu. Artık kim bizimle ilgilenecek ne yapacak bilmiyorum. Bizimle ilgilenmelerini bekliyorum. Meryem hanım sağ olsun günlerce yanına gittik geldik bize, 'Tepebaşı Belediyesinden ekipler geliyor ilaçlıyorlar ama fayda etmiyor' dedi. Bugün de geldiler siz de gördünüz ilaçlıyorlar ama fayda etmiyor. Artık Tarım İl Müdürlüğü'nden mi gelecekler, kim ilgilenecekse biz yardım bekliyoruz. İki tane çocuğum var biri hasta, evde ilaç kullanıyor daima. Evdeki böcekleri süpürüyoruz ama tekrar camların arasından giriyor daima. Isırıyorlar, görüyorsunuz her tarafımda yaralar var, ısırıyorlar sürekli. Artık kim bize çözüm bulacak onu bekliyorum yani" şeklinde konuştu.

Böceklerin istilasına uğrayan mahalleli isyan etti: İnsanlar uyuyamıyor, yemek yiyemiyor, evlerini terk ettiler

"İNSANLAR UYUYAMIYOR, YEMEK YİYEMİYOR"

Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz ise böceklerin topraktan geldiğini netleştirdiklerini kaydederek, "Yaklaşık 15 gündür devam ediyor, nasıl peyda oldu bilemem ama topraktan geldiğini netleştirdik. Toprakla beraber üreyen bir şey. Bununla belediye ile baş edilemeyeceğini anladık. Bir günde 3 kez muhtelif sokakları ilaçlıyorlar ama kesinlikle çözüm olmadı. Ben buradan Tarım İl Müdürüne, Tarım İlçe Müdürüne, Valiliğe ve Kaymakamıma sesleniyorum; Kesin çözüm istiyorum. İnsanlar uyuyamıyor, yemek yiyemiyor. Evlerini terk ettiler. Yanımızdaki evin vatandaşı 1 haftadır başka bir evde konaklıyor. Buradan başladı merkeze doğru yürüyor bu yaratıklar, böcekler. Eğer Yeşiltepe'yi komple sararsa bize kim yardımcı olacak çok merak ediyorum. Ben şunu istiyorum; Yetkilileri göreve davet ediyorum, bunun belediye ile çözülemeyeceğini kesinlikle anladık. Günde 3 kere yapılan ilaçlama halk sağlığını da tehdit ediyor. Kökten çözüm istiyoruz. Bu, ilaçlama ile çözülemez. Bu Tarım Müdürlüğü'nün sorumluluk alanı. Tarım il ve ilçe müdürlüklerini göreve davet ediyorum" dedi.

Böceklerin istilasına uğrayan mahalleli isyan etti: İnsanlar uyuyamıyor, yemek yiyemiyor, evlerini terk ettiler
Böceklerin istilasına uğrayan mahalleli isyan etti: İnsanlar uyuyamıyor, yemek yiyemiyor, evlerini terk ettiler
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Böceklerin istilasına uğrayan mahalleli isyan etti: İnsanlar uyuyamıyor, yemek yiyemiyor, evlerini terk ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Kayanabi: Cozum belli yav neyi bekliyosunuz her eve mahallaye salican onartane tavuk yemin ederim birtane bocek kalmaz tavugun yaptigini hicbir zirai ilac yapamaz 20 liraya canli tavuk satiliyor evleri terketmek nedir salin sokaklara kimse ellemesin kesmesin 2 gun 2 gun sadece 2 gun 20 0 Yanıtla
  • Enrayt: Evin duvar çatlaklarına sıva yap güzel kardesim bir torba cimento yeter 12 1 Yanıtla
  • Tf: Çinlilere taylantlılara haber verin bir hafta misafir edin böcek möcek kalmaz kanka 10 0 Yanıtla
  • Fakirler: Sizde batıkentte oturun 6 2 Yanıtla
  • ...: İki sene tırtıl istilası yaşadık şimdide böcek sanki amazon ormanlari 5 1 Yanıtla
  • Ekolojik düşün: Çağırın ziraat mühendislerini 5 dakikada size çözüm üretsinler su sıkmakla olmaz öyle 4 0 Yanıtla
  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Gözaltına Alındı
    10:46 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Gözaltına Alındı

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açıldığı sırada meydana gelen toprak kayması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı ve kepçe operatörü gözaltına alındı.

  • Eskişehir'de Bin 673 Adet Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı
    10:45 Eskişehir'de Bin 673 Adet Sentetik Ecza Hapı Ele Geçirildi, 1 Kişi Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bin 673 adet sentetik ecza hapı ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde girişini engellemek amacıyla Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli çalışma yaptı. Yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Gaziantep'te Hatalı Park Yapan 186 Araça 818 Bin 340 TL Cezai İşlem Uygulandı
    10:44 Gaziantep'te Hatalı Park Yapan 186 Araça 818 Bin 340 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Gaziantep Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen denetimlerde, hatalı park nedeniyle bin 186 araca toplamda 818 bin 340 Türk Lirası tutarında cezai işlem uygulandı. Kent genelinde trafik düzenini ve güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, kurallara uymayan sürücüler hakkında gerekli yasal işlemler titizlikle yürütüldü. - GAZİANTEP

  • Malatya'da operasyonda gümrük kaçağı telefonlar ve aksesuarlar ele geçirildi
    10:44 Malatya'da operasyonda gümrük kaçağı telefonlar ve aksesuarlar ele geçirildi

    Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 4 adet Apple logolu kablosuz kulaklık, 1150 adet Apple logolu cep telefonu kılıfı, 30 adet Apple logolu şarj seti, 55 adet Apple logolu şarj kablosu ve 4 adet cep telefonu ele geçirildi. Olaylarda gözaltına alınan 2 zanlıya 5607 SKM'den işlem yapıldı. - MALATYA

  • Niğde İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timleri 160 olayı aydınlattı
    10:41 Niğde İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timleri 160 olayı aydınlattı

    Niğde İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında faaliyet gösteren Jandarma Olay Yeri İnceleme Timleri, 01 Ocak-31 Mart tarihleri arasında hırsızlık, mala zarar verme, öldürme, uyuşturucu madde ve trafik kazaları gibi 160 olayın aydınlatılmasını sağladı. Ekipler, parmak izi, biyoloji, kimya, iz inceleme ve balistik konularında teknik inceleme yaparak suçluların izlerini tespit etti.

  • Sobadan çıkan dumandan yangın alarmı sayesinde kurtuldu
    10:40 Sobadan çıkan dumandan yangın alarmı sayesinde kurtuldu

    Bursa Mudanya ilçesinde bulunan Şafak apartmanının zemin katında sobadan kaynaklı çıkan duman, yangın alarmının devreye girmesiyle hızlı müdahale ile felaketin önüne geçildi. Evde bulunan görme engelli bir vatandaş da kurtarıldı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken, polis ekipleri de çevre güvenliğini sağlamaktadır.

  • Sultangazi'de Engelliye Yumruk Atan Şüpheli Yakalandı
    10:39 Sultangazi'de Engelliye Yumruk Atan Şüpheli Yakalandı

    Sultangazi'de bir marketin önünde yaşanan olayda, bir kişi engelli gence laf attıktan sonra tartışma çıktı. Tartışma sırasında şüpheli engelliye yumruk attı ve olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Polis ekipleri, şikayet üzerine saldırganı yakalayarak gözaltına aldı.

  • Polisten kaçan otomobil kaza yaptı: Kaçan şüpheliler dere kenarında yakalandı
    10:38 Polisten kaçan otomobil kaza yaptı: Kaçan şüpheliler dere kenarında yakalandı

    Tekirdağ Çorlu'da devriye gezen polis ekibinin dur ihtarına uymayan otomobil, yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından kaza yaptı. Araçtan inip yaya olarak kaçan 3 şahıs, dere kenarında yaşanan nefes kesen kovalamaca sonrası yakayı ele verdi. Çalıntı kaydı bulunan kazalı araç olay yerinden kaldırılarak yedi emin otoparkına kaldırıldı. Gözaltına alınan A.İ. S.K. ve G.D. emniyete götürüldü. 3 şüphelinin GBT sorgulamasında çeşitli suçlardan dosyalarının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Diyarbakır ve Şırnak'ta Kaçak Elektrik Kullanan Sanıklara Hapis Cezası
    10:37 Diyarbakır ve Şırnak'ta Kaçak Elektrik Kullanan Sanıklara Hapis Cezası

    Dicle Elektrik, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kaçak elektrik kullanımına karşı mücadelesini sürdürürken, Diyarbakır ve Şırnak'ta yargılanan iki sanık hapis cezasına çarptırıldı. Dağıtım şirketinin verdiği hukuk mücadelesi sonucunda 2022 yılından bugüne kadar 3 bin 410 suç duyurusunda bulunuldu ve 187 mahkumiyet kararı alındı. Dicle Elektrik, enerji hırsızlığı konusunda 2 bin 750 dosyayı işleme alırken, yaklaşık 30 milyon TL tahsilat elde ettiğini açıkladı. Şirket, abonelerini kaçak elektrik kullanımı konusunda duyarlı olmaya davet ederek, ihbarda bulunmalarını istedi.

  • Çorlu'da Polis Kovalamacası: Otomobil Kaza Yaptı, Şüpheliler Yakalandı
    10:36 Çorlu'da Polis Kovalamacası: Otomobil Kaza Yaptı, Şüpheliler Yakalandı

    Tekirdağ Çorlu'da devriye gezen polis ekibinin dur ihtarına uymayan otomobil, yaklaşık 5 kilometrelik kovalamacanın ardından kaza yaptı. Araçtan inip yaya olarak kaçan 3 şahıs, dere kenarında yaşanan nefes kesen kovalamaca sonrası yakayı ele verdi. Şüphelilerin çeşitli suçlardan dosyalarının bulunduğu belirlendi.

  • Afgan Madencinin Yanmış Cesedi ve Kayıp Böbreği: Organ Ticareti Şüphesi
    10:34 Afgan Madencinin Yanmış Cesedi ve Kayıp Böbreği: Organ Ticareti Şüphesi

    Zonguldak'ta yanmış halde bulunan Afgan maden işçisinin cesedinin otopsi raporunda böbreğin bulunamadığı belirtilerek, böbrek ticareti şüphesi ortaya çıktı. Avukat, böbreğin nerede olduğunun tespit edilmesi gerektiğini söyledi. Olayla ilgili 6 şüpheli hakkında 'iştirak halinde kasten öldürme' suçundan dava açıldı.


Advertisement