Mahallenin "Konuşamayanları" Yolunu Gözlüyor - Son Dakika
Güncel

Mahallenin "Konuşamayanları" Yolunu Gözlüyor

Zeytinburnu'nda 30 yıldır her sabah kar, kış demeden martılardan kedi, köpeklere kadar sokakta yaşayan hayvan dostlarını elleriyle besleyen 88 yaşındaki Celal amca, mahallenin sokak, cadde başlarında onu mama sepetiyle görüp yanına gelen canları sevindirerek sevap kazanıyor.

20.12.2018 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BERK ÖZKAN - Zeytinburnu'nda 30 yıldır her sabah kar, kış demeden martılardan kedi, köpeklere kadar sokakta yaşayan hayvan dostlarını elleriyle besleyen 88 yaşındaki Celal amca, mahallenin sokak, cadde başlarında onu mama sepetiyle görüp yanına gelen canları sevindirerek sevap kazanıyor.

Kendisini çevresindeki hayvanlara adayan ve günün ilk ışıklarıyla her gün kasaplardan aldığı etleri doğrayarak semtteki canlara dağıtan Arslan, en çok üzüldüğü noktanın kendisine zaman zaman gösterilen tepkiler olduğunu anlattı.

Semt sakinlerinden kimi zaman olumlu, kimi zamansa olumsuz tepkiler aldığını belirten Arslan, Tunceli'de doğduğunu ve 1957 yılında İstanbul'a geldiğini aktardı.

Yaklaşık 20 yıl önce eşi vefat eden 3 çocuk sahibi Celal amca, yıllarca elektrik işleriyle uğraştığını, daha sonra eskiye olan ilgisi nedeniyle antikacılığa başladığını kaydederek, "Milli Emlak'tan, Makine Kimya'dan arabalar alıyordum. Oradan motosiklet alıp satıyordum. Antika işindeyim şimdi. Eski olan her şeyi severim. Lami diye bir müteahhit vardı. Ondan elektrik işlerini almıştım. Yassıada'da Adnan Menderes'in mahkeme gördüğü salonun elektriklerini ben yapmıştım. Yassıada hikayesi çok zor benim için." dedi.

Yaşamı boyunca hayvanlara ilgisi olduğunu ve 30 yıldır onları beslemeyi görev haline getirdiğini vurgulayan Arslan, "Hayvanları aç görünce dayanamam, karakterim bu... Bir insanı aç gördüğünde rahat eder misin? Hayvanları gördüğümde de öyle oluyorum. Dili yok ki konuşsun, 'açım' desin." ifadelerini kullandı.

Bazı şahısların gösterdiği tepkilerin kendisini kırdığını ama sokakta yaşayan canlıları beslemekten vazgeçmediğini dile getiren arslan, "Biri 'sen geldiğinden bu yana köpekler geliyor, nereden geldin buraya' diyerek küfürler etti. Yine başka biri beslediğim köpeğe vurdu, onlara verdiğim eti suratıma fırlattı. Böyle insanlar var, inanamıyorum." diye konuştu.

"Hayvanlara şiddet bir sapıklıktır"

"İlk olmadı, son da olmayacak. Hayvanları beslerken çok hakarete uğradım" diyen Arslan, şöyle devam etti:

"Sonuçta insanız. Hayvanları aç görünce dayanamam. Yaşam karakterim değil vicdani karakterim bu. Bir insanı aç gördüğünde rahat eder misin? Hayvanı gördüğümde de öyle oluyorum. Dili yok ki konuşsun, 'açım' desin. Uğradığım hakaretler beni çok üzüyor. Bir insan bir hayvanı insanlıktan uzak olduğu için döver. Hayvanlara şiddet bir sapıklıktır. Bu devirde insan yok sadece mahlukat vardır. Nedir mahlukat? Sadece yer, içer, gider yatar, hayvanlar gibi... İnsanların insan olması için insan vasıflarına sahip olması lazım. Merhametli olması, yalan söylememesi, kötülük yapmaması lazım."

"Ayakları bağlı martıları kurtardım"

Sabah erken saatlerde kedi, köpek ve martıların rahat yiyebilmesi için aldığı etleri doğramaya başladığını, özellikle Mevlanakapı ve Suriçi'nde kendisini görüp yanına gelen kedi köpekleri elleriyle beslediğini belirten Arslan, şöyle devam etti:

"Sadece kötü insanlar yok, iyiler de var. Bir gün arabayla giden bir hanım yeşil ışık yanmasına rağmen yanımda durdu. Bana para uzattı 'Allah rızası için benim için de hayvanları besle' dedi. Böyle insanlar da var. Hayvanların en büyük hatası insanlara güvenmektir. Martılar güveniyor, 'bana yem atıyor' diyor. Yakalayıp kesiyorlar. Hayvan besleyenlerin ve merhamet duygusu olanların dostundan çok düşmanı var. İnsanları anlamakta zorlanıyorum. Ayakları bağlı martıları kurtardım. Martıyı tuttum kurtarmak için, 'bana yardım edin' diyorum. Kimse bakmıyor, geçip gidiyorlar. Geçen de bir martı kurtardım. Oltanın misinası ağzının içine takılmış, ayaklarına dolaşmış. Onu kurtardım."

Hayvanların satılmasına karşı olduğunu da kaydeden Arslan, "Bir gün Edirnekapı'dan gelirken çimenlikte yavru bir köpek gördüm, ağlıyordu. Onu gördükten sonra dükkana geldim rahatsız oldum. Geri minibüsle oraya gittim. Kaniş cinsi bir köpekti, yaralıydı. Onu getirdim tedavi ettim. Epey zaman benim yanımda kaldı. Bir arkadaş almak istedi bakmak için. Benden daha önce de parayla isteyen olmuştu. Verdim. 2-3 ay sonra 'getir göreyim' dedim. Meğer satmış köpeği. Ben hayvanların satılmasına karşıyım. Hayvanların hapsedilmesine karşıyım. 'Kuş beyinli' diyorlar ya, halbuki kuş beni tanıyor, beyinleri var. Kapıdan çıkınca peşimden geliyorlar. Benden sonra bu işi kimse yürütemez ama Allah'ın merhametli insanları da çoktur." dedi.

"88 yaşındayım hastalığım yok"

Kış veya soğuk dinlemeden hayvanları beslemeyi sürdürdüğünü belirten Arslan, "Kar yağar, kürekle küreyerek hayvanları beslerim. Bu benim vicdanımı rahatlatıyor. Sen zannediyor musun ki Allah karşılığını vermiyor, 88 yaşındayım hastalığım yok. Allah'ın ne mucizelerini gördüm. Yeter ki dürüst ol, hile, yalan yapma Allah karşılığını veriyor." şeklinde konuştu.

Arslan, sözlerini, "Hayvanlara bakıyorum, bundan daha büyük varlık, kazanç mı olur? Bütün hayvanlar bana dua ediyor. Ben rahatsız olursam hayvanlara nasıl bakarım? Allah karşılığını veriyor kesinlikle. Hayvanlardan ötürü başıma çok şey geldi ama yaşadığım sürece onları beslemeye devam edeceğim." diye tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahallenin 'Konuşamayanları' Yolunu Gözlüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.

  • Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem
    02:15 Tokat-Sulusaray ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi. Tokat'ın Sulusaray ilçesi Yozgat il sınırına yakın bin noktada saat 01.06'da deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre 4.7 büyüklükteki deprem Tokat, Sivas ve Yozgat'ta hissedildi.

  • İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok
    02:08 İçişleri Bakanı: Tokat'ta meydana gelen depremde olumsuz bir durum yok

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ta meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların saha taramalarına devam ettiğini belirtti ve depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.


Advertisement