Mahalleyi böcek bastı, vatandaşlar isyan etti: Çocukların ağzından çıkıyor - Son Dakika
3.Sayfa

Mahalleyi böcek bastı, vatandaşlar isyan etti: Çocukların ağzından çıkıyor

Adana'da bir mahalleyi istila eden hamam böcekleri, vatandaşları canından bezdirdi. Böceklerin yavrularının da uyuyan çocuklarının ağzına, kulağına girdiğini belirten mahalle sakinleri, yardım istedikleri belediyenin ilgisizliğine de isyan etti.

19.08.2020 10:24  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın merkez Seyhan ilçesine bağlı Ahmet Remzi Yüreğir Mahallesinde vatandaşlar 5 aydır hamam böcekleri ile mücadele ediyor. 59001 sokaktaki birçok evi istila eden böcekler, mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

Başta dolaplar ve elektrik prizleri olmak üzere evin birçok yerinden çıkan böcekler nedeniyle mahalle sakinleri rahat uyku uyuyamaz duruma geldi. Mahalle sakinlerinden inşaat işçisi Şefik ile eşi Hatice Güzel (28), 4 çocuklarından engelli olan Muhammed Talha'nın yatarken boğazına yavru hamam böceği girdiğini söyledi. Aynı gün yine Şefik Güzel'in de kulağına yavru hamam böceği girdiğini anlatan Güzel çifti, böceklerin mutfak dolaplarının içine de girmesi nedeniyle dolapları kırarak dışarı atmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Kendileri özel ilaçlama yaptırdığı halde ölmeyen böcekler için belediyelerin duyarsız kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, hayatlarını zehir eden böceklere artık bir çözüm bulunmasını istediler.

Mahalleyi böcek bastı, vatandaşlar isyan etti: Çocukların ağzından çıkıyor

"BELEDİYEDEN GELEN OLMADI"

İHA muhabirine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Şefik Güzel, her türlü ilacı kullanmalarına rağmen böceklerden kurtulamadıklarını belirterek, "Aramadığım yer kalmadı. İlaçlama için gelen bir arkadaş bahçeyi ilaçladı ve burada kuyu olduğunu, kuyuyu bulmamız gerektiğini söyledi. Daha sonra tekrar belediye ile görüşme yaptığımızda bu sefer bir mühendisin geleceğini söylediler. Biz mühendis gelecek diye beklerken vasıfsız bir işçi gelmiş ve bir şey yapamayacağını dile getirmiş. Ben Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ilaçlama birimini aradığımda oğlumun boğazından ve kulağımdan böcek çıkarttığımı söylememe rağmen gelen olmadı" diye konuştu.

Mahalleyi böcek bastı, vatandaşlar isyan etti: Çocukların ağzından çıkıyor

"ÇOCUKLARIN AĞZINDAN ÇIKIYOR"

Hamam böceklerinin mutfak dolaplarının içerisine girmesi nedeniyle dolapları kırdıklarını belirten Güzel, "Çamaşır, bulaşık makinelerimize hep girdi. Prizlerin içerisinden çıkıyor. Çocukların ağzından çıkıyor. Ne yapmamız gerekiyor bilmiyoruz. Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yetkili bir kimse gelmiyor. Zeydan Karalar başkanım Seyhan'da çok güzel çalıştınız ama şimdiki sistem de arkadaşlar bizi dinlemiyor. Bizi rezil ediyorlar" ifadelerini kullandı.

"ÖZEL İLAÇLAMA YAPTIRDIM YİNE ÖLMÜYOR"

Daha önce böyle bir böcek görmediğini kaydeden Şefik Güzel, "Benim oğlum kalp hastası olduğu için ağzı açık uyuyor. Gece birden uyandı ve baba ağzıma hamam böceği girdi dedi ve ben geldim yardım ettim çıkarttım. Benim kulağımda zonklama oldu ve kulak çöpü yardımıyla bir çıkarttım ki hamam böceği. Biz ne yapalım ölümü mü bekleyelim. Özel ilaçlama yaptırdım yine ölmüyor" dedi.

Mahalleyi böcek bastı, vatandaşlar isyan etti: Çocukların ağzından çıkıyor

"BEN BÖYLE YAŞAMAK İSTEMİYORUM"

Hatice Güzel ise yemek yaparken çok zorlandığını belirterek, "Her gün ölümle burun burunayım. Uyuyamıyorum. Çocuklarımın başına bir şey gelecek diye korkuyorum hep. Zehirli ilaç da kullanıyorum. Akşamları sıktığım zaman ben evde baygınlık geçiriyorum. Yine de o böcekler ölmüyor. Saatlerce mutfakta oturuyorum böcek çıkacak mı diye bekliyorum. Geçen gün mutfaktaki fayansları kırdık hep içlerinden böcek çıktı. Yetkililerden çare bekliyoruz. Artık çocuklarım mikrop kapacak. Ben böyle yaşamak istemiyorum" şeklinde konuştu.

Çiftin çocukları Hamza Hilmi de geçen gece yatarken kolunda gezen böcek nedeniyle uyandığını ve çok korktuğunu söyledi.

"YETKİLİLER BİR ÇARE BULSUNLAR"

Başka bir mahalle sakini Afiye Güzel de, "Her taraftan çıkıyor. İlaç sıkıyorum her akşam. İlaç kokusundan yatamıyorum. Daha önce böyle yoktu. Bu aralar çok. Hiç ilaçlama yapılmıyor. Ekmeğe de geliyor. Korkuyorum ekmeği buzdolabının içerisine koyuyorum. Midem bulanıyor. Kanser hastasıyım ben her şeyden korkuyorum. Yetkililer bir çare bulsunlar" ifadelerini kullandı.

Mahalleyi böcek bastı, vatandaşlar isyan etti: Çocukların ağzından çıkıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Mahalleyi böcek bastı, vatandaşlar isyan etti: Çocukların ağzından çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • patates soğan konseyi : GAYET NORMAL BAŞTA CAHİL HALK PARTİSİ VARSA BU PİSLİKLER NORMAL 11 18 Yanıtla patates güzeli: herşeyi de bir şeye yüklemek baya bi şey olmuş akla ziyan şey 6 4 yargısız: zihni bozuk insan olmıyan yaratık senin beynin örümceklenmiş 4 1 .: ya bi defol 0 0 Patlıcan var: Yanliş yazmişsin troll. Cehaletin ferasetine guvenenler harami topluluğunun tapındığı harami çetesi. 0 0
  • GS Lİ: BEDAVA ET İŞTE..YİYİN SAYIN ADANALILAR 0 24 Yanıtla -: seni bi adanalılar olarak bi ele geçirsek keşke 1 dk bile yeter 0 0
  • Acı: CHP Verin oyu alın böceği. Bu daha iyi günleriniz. 4 2 Yanıtla
  • olmadı: pislikten olur böcek neden olsun 2 şer kedi besleyin evinizde ne böcek ne fare kalır 0 5 Yanıtla
  • işin ustası: Chrysamed Hamamböceği Jeli Yemi Fibron Jel bunu kullan geçerler , bunlar alman hamam böceği nemli ortamları severler , elektronikl cihazları severler 1 kerede 1000 yumurta bırakırlar sıkıntılı bir cins 5 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı
    09:32 Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ üyesi şahıs yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla çalışma yaptı. Operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'
    09:32 Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu: 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor'

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Operasyon sonucunda yakalanan şahısların işlemleri devam ediyor.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.

  • İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı
    08:52 İtfaiye Ekipleri, Vatandaşın Parmasındaki Dikiş Makinesi İğnesini Çıkardı

    Hatay İskenderun ilçesinde yaşayan bir vatandaşın parmağına batan dikiş makinesi iğnesi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkartıldı. İskenderun İlçesi'nde bulunan Sakarya Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşın parmağına batan iğne, 112'yi araması üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından sorunsuz bir şekilde çıkarıldı.


Advertisement