Mahçupyan: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Kongresine Müdahalesi Vardı - Son Dakika
Politika

Mahçupyan: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Kongresine Müdahalesi Vardı

Başbakan Davutoğlu'nun eski danışmanı Etyen Mahçupyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti kongresine müdahalede bulunduğunu söyledi.

15.09.2015 23:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eski danışmanı Etyen Mahçupyan, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın konuğu oldu. Hafta sonu yapılan AKP kongresini değerlendiren Mahçupyan, "Şimdiye kadar doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisi vardı. Şu anda alana müdahalesi şeklinde yaşandı. Biraz serbest bıraktı AK Parti'yi. Neler olacağını görmek istedi, gördü. Ama gördüğü şey onun müdahalesini gerektiren bir durum yarattı. O da müdahale etti" diye konuştu.

"PARTİ ÇERİSİNDE GERİLİM DOĞDU"

AKP'de "güçlü bir liderden" sonra ilk kez nasıl bir sistemin kurulacağının merak konusu olduğunu söyleyen Mahçupyan, "O partinin bunu nasıl 'becereceği' diye bir soru vardı. Orada bir gerilim doğdu parti içerisinde" diye devam etti.

"NE KADAR VAZGEÇİLMEZ OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Gerilime Tayyip Erdoğan'ın müdahale ettiğini açıklayan Mahçupyan, "Müdahalesiyle de aslında ne kadar vazgeçilmez olduğunu gösterdi" dedi.

"DAVUTOĞLU'NUN LİSTESİNE TEPKİ GÖSTERİLDİ"

Payzın'ın "gerilim"in ne olduğunu sorması üzerine Mahçupyan, "Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun verdiği bir MKYK listesi vardı. O liste parti sosyolojisinde bir tepki uyandırdı. Bu, Başbakan'a karşı bir tepki olarak ortaya çıkınca… Tam da seçimlere bir buçuk ay kalmış ve kongreye tek adayla gitme niyetinde olan bir partide bu bayağı bir problem demek… Dolayısıyla da müdahale edildi" diye konuştu.

Mahçupyan: Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın AKP Kongresine Müdahalesi Vardı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Mahçupyan: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Kongresine Müdahalesi Vardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • KIRMANÇİ: UZUN ADAM BİZ SENİ SEVİYORUZ KİM BÖĞÜRÜRSE BÖĞÜRSÜN. 67 41 Yanıtla
  • bingöllü: Tayyibe atıp tutanlar kesin hdp ye Oy veren memleketi PKK ya satan hainlerdir 32 44 Yanıtla
  • istanbul: yine geliyoruz barajları alt üst etmeye hdp 33 34 Yanıtla
  • Fb: A ka pe bitmiştir. Mhp mhp mhp 33 30 Yanıtla
    ekol: etyiyen mahcup!!!tayyip yokken sizi insan yerine koyanmi vardi...butun etnik guruolara deger verdi...ama siz ne yaptiniz?etyiyenler!! 1 8
  • Akp: Bu ak Parti en cok parelden kaybetti. Mücadele edeyim derken her kesimi mahvetti. MILLI EGITIM, EMNİYET, YARGI,SAGLIK ÇALIŞANLARI COK EZILDI....COK MIDE BULANDIRDI.DERSANELERI KAPTTI VS...BU GURUPLAR SIRF PARALELLE MUCADELE UGRUNA COK MASUMLAR ZARAR GORDU..2002 DEN SON SECIME KADAR AKP YE REY VERDIM AMA ARTIK YOK....TERCIHIMI OY KULLANMAYARAK GOSTERECEM.KIMSEYE OY YOK. 30 21 Yanıtla
  • kurtkapan: ermeni sana istikametmi verdiler hayırdır yada yaraların mı tazelendi 35 16 Yanıtla
  • vatansever: O kendini kurtarma peşinde serbest bırakır mi hiç. Ama nafile son yakındır. 26 21 Yanıtla
  • , ak sevdalısı: Allah'ın izniyle bu parti'ye hiç bir güç yıkamaz ,, çünkü bunlar allah için çalışıyorlar allah'ın yolunda olan bir insan ancak allah'ın iradesiyle iradesiyle gider 13 34 Yanıtla
    Anti-Aktroll: Allahın izniyle 1 kasımda saray başınıza yıkılıcak İNŞALLAH 26 9
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement