"Mahir Hüseyin Ulaş" Parkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

"Mahir Hüseyin Ulaş" Parkı Açıldı

"Mahir Hüseyin Ulaş" Parkı Açıldı

Maltepe'de Deniz Gezmiş'in arkadaşlarının isimlerinin verildiği "Mahir Hüseyin Ulaş Parkı" törenle hizmete açıldı.

30.03.2013 15:32  Güncelleme: 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maltepe'de Deniz Gezmiş'in arkadaşlarının isimlerinin verildiği "Mahir Hüseyin Ulaş Parkı" törenle hizmete açıldı. 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, "Bu devrimci arkadaşların isimlerinin bu parka verilemeyeceğini biliriz ancak mücadele sırasında yaşamını yitiren bu genç fidanları unutmamak gerekir" dedi.

Maltepe Belediyesi, Deniz Gezmiş'in arkadaşları Mahir Çayan, Ulaş Bardakçı ve Hüseyin Cevahir'in adının verildiği Maltepe Gülensu Mahallesi Emek Caddesi Sonbahar Sokak'taki "Mahir Hüseyin Ulaş Parkı"nı hizmete açtı. Programda Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin'in adına açıklama yapan 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan, "Bu alanda çocuklarımız, fidanlarımız sağlıklı ortamlarda yetişsin, çiçek olup barışı, sevgiyi getirsinler, çocuklarımız bu parkta doğruyu, iyiyi görecekler. Ülkemizin kuşatıldığı bir dönemde ülkesini, halkını sevenlerin yaptığı mücadeleyi öğrenecekler" dedi.

Tarhan, "Parklar ve yeni tesislere koyulacak isimler meclis kararı ile koyulur, bunu herkes bilir. Bu parkı açarken böyle bir meclis kararı yoktu ve karar alınmadı. Resmi olarak bu devrimci arkadaşların isimlerinin bu parka verilemeyeceğini, hukuksal açıdan verilmeyeceğini de biliriz. Ancak egemen güçlerin ülkemizin üzerinde oynadığı oyunlara karşı 1970 yıllarında yapılan mücadeleyi ve mücadele sırasında yaşamını yitiren bu genç fidanları unutmamak gerekir" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Mahir Hüseyin Ulaş' Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement