Mahkeme Başkanından "Şike Parası" Sorusu - Son Dakika
Güncel

Mahkeme Başkanından "Şike Parası" Sorusu

"futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 8.duruşması görülmeye başlandı.

24.02.2012 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 8. duruşması görülmeye başlandı. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 23 tutuklu sanığın tamamı katıldı.

Bir süredir hastanede tedavi olduğu için duruşmalara katılmayan tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen de ilk kez salonda yer aldı. Duruşmayı aralarında Murat Özaydınlı ve Ali Yıldırım'ın da bulunduğu Fenerbahçeli yöneticiler de izliyor.

"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"

Duruşmada ilk olarak Fenerbahçe Spor Kulübü Mali İşler Sorumlusu Tamer Yelkovan savunmasını yaptı. Suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Yelkovan "Fenerbahçe yönetimi adına işçi statüsünde çalışan birisiyim. Kulüp adına karar alma yetkim yoktur" dedi.

Büyük kulüplede paranın çok önemli olduğunu ifade eden Yelkovan, "3 ayda bir denetleme yapılır. Günlük 1.5 milyon TL paranın çeşitli şekilde akışı vardır. Günde en az 45 görüşme yaparım bunların yüzde 90'ı işlerle ilgilidir. Dinlenmeye başladığımdan itibaren en az 4 bin görüşme yaptım. Ben başkan ve yöneticiler dışında kimseyle görüşmedim" diye konuştu.

"EMNİYETTE İFADE VERİRKEN DARP EDİLDİM"

Emniyette ifade sırasında darp edildiğini iddia eden Yelkovan'a Başkan Ekinci "Avukatın var, neden şikayetçi olmadın?" diye sordu. Yelkovan ise bu soruya bir cevap veremedi. Yelkovan, İlhan Ekşioğlu'na "Ayşe tatile çıksın" sözleriyle neyi kastettiğini sordu. Yelkovan ise bunu emniyette sorduklarında darp edildiğini böyle birşey söyleyip söylemediğini hatırlamadığını söyledi.

Yelkovan, "Emniyette rahat ifade veremedim darp edildim. Emniyet ve savcılık ifadelerim mahkemenizde verdiğim ifadeler doğrultusunda doğrudur" dedi. "Hukuka aykırı hiçbir iş yapmadım, talimatta almadım" diyen Yelkovan, "Örgüt üyesi değilim, ne şike yaptım ne de dolandırıcılık. suçlamaları kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu

"ŞİKENİN KARARI MI OLUR"

Bu arada Mahkeme Başkanı Ekinci ile Yelkovan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Mahkeme Başkanı, "Başkan 'şike yapacağız, para verir misin' derse naparsın?" diye sordu. Yelkovan ise "Yönetim kurulundan karar çıkarsa veririm. Kararı çıkmayan parayı veremem" cevabını verdi. Bunun üzerine Başkan Ekinci gülerek "Şike'nin kararı mı olur" dedi. Yelkovan da kulüpten bir para çıkışı için yönetim kurulu kararının gerektiğini söyledi.

Duruşmaya Yelkovan'ın avukatlarının savunmasıyla devam ediyor . - İstanbul/ Şişli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkeme Başkanından 'Şike Parası' Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement