Mahkeme heyetinin keşif yaptığı sırada arbede çıktı - Son Dakika
3.Sayfa

Mahkeme heyetinin keşif yaptığı sırada arbede çıktı

Mahkeme heyetinin keşif yaptığı sırada arbede çıktı Köy halkı özel bir şirket tarafından yapılacak balık çiftliği için arazilerinden geçirilen borulara tepki gösterdiler Rize'nin Fındıklı ilçesinde bir balık çiftliği nedeniyle köy halkı ile şirket yetkileri arasında yaşanan sorunu çözmek için...

16.11.2020 16:18  Güncelleme: 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahkeme heyetinin keşif yaptığı sırada arbede çıktı

Köy halkı özel bir şirket tarafından yapılacak balık çiftliği için arazilerinden geçirilen borulara tepki gösterdiler

RİZE - Rize'nin Fındıklı ilçesinde bir balık çiftliği nedeniyle köy halkı ile şirket yetkileri arasında yaşanan sorunu çözmek için keşif yapan mahkeme heyeti iki taraf arasında yaşanan gerginliğe ve arbedeye şahit oldu.

Olay ilçeye bağlı Çaylayan Vadisi'nde meydana geldi. Köy sakinleri bölgelerinde özel bir şirket tarafından yapılacak balık çiftliği için arazilerine izinsiz boru döşendiği gerekçisiyle mahkemeye başvurdu. Mahkeme ise bölgenin incelenmesi için keşif kararı verdi. Keşif için bölgeye giden mahkeme heyeti bir dizi incelemelerde bulunarak boruların geçtiği alanları kontrol ederek bilirkişiden bilgi aldı. Heyet keşifi bitirmek üzereyken işletme sahibi Hasan Kuzuoğlu'nun bölgeye gelerek bir aracın üzerine çıkıp şirket çalışanlarına seslenmesi üzerine ağız münakaşası başladı. Şirket sahibinin bölge halkı ve çevrecilere yönelik suçlamaları üzerine tepki göstermeye başlayan çevreci ve bölge halkı ile şirket çalışanları arasında ağız münakaşası kısa süreli bir arbedeye dönüştü. Davanın hakiminin araçtan inerek tartışanları bölgeden uzaklaştırmasını istemesi üzerine iki grubun arasına giren jandarma ekipleri tarafları bölgeden uzaklaştırarak olayın daha da büyümesini engelledi. Ardından mahkeme heyeti olay yerinden ayrıldı.

Çağlayan deresinin hemen yanındaki arazide yapılacak balık tesisi için boruların kendi arazilerine izinsiz yerleştirildiğini dile getiren Çağlayan Dere İnisiyatifi Sözcüsü Mete Hacaloğlu, "Bulunduğumuz yerden 1 buçuk kilometre kadar aşağıda bir balık çiftliği söz konusu. Balık çiftliği ise kendisi için gerekli suyu Çağlayan Deresi'nden kullanmak istiyor. Suyu taşıyacağı boruları ise özel mülklere ve arazilere izinsiz, ağaçları keserek, arazilere girerek döşemesi hakkında bir dava açılmış durumda. Bugünki keşifle de zaten aşikar olan durumu mahkeme heyeti yerinde görecek. Çağlayan köyünün deresini kullanarak, kontrolsüz bir şekilde suyun alınmasına karşıyız. Suyun biraz daha yukarıdan yine aynı firmaya ait balık tesisinde kirletilerek dereye tekrar bırakılmasına da karşıyız. Bu dere hepimizin. Bizler burada yapılacak yatırıma, istihdama kesinlikle karşı değiliz. Hiç kimsenin ekmeği ile kesinlikle bir derdimiz yok, olamaz da zaten. Dedelerimizden aldığımız mirası torunlarımıza iletebilmek için bir çevre mücadelesi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Arazisine izinsiz boru döşendiği için şikayetçi olduğunu dile getiren Emine Hacıibrahimoğlu Usta ise "Arazimizden geçtiler, geçen yıl ben çok çaba gösterdim. Karakola haber verdim, geldiler. Devletin yardım ederek yaptığı asma köprümüzün ayağını kesitler. Biz hiç bilmiyorduk. 150 metre ilerleme kaydedildikten sonra bizim haberimiz oldu. Bize komşularımız bile haber vermedi. . Buradan Fatih Sultan Mehmet geçmiş, eğilmiş atından su içmiş. 'Ne kadar güzel su' demiş. Canla, başla mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir insana sorulmaz mı? 'Biz buradan geçiyoruz, siz ne düşünüyorsunuz?' denmez mi" şeklinde konuştu.

Köy sakinlerinden 76 yaşındaki Melahat Alişan ise derenin suyuna yapılan müdahalelerden şikayetçi olduğunu dile getirerek "Bir bela var burada. Ta uzaktan gelen bir bela var burada. Bu dereyi kurutacağız diye uğraşılıyor. Bu dere Allah C.C.'nun verdiği deremizdir. Yarın öbür gün cenazemizi yıkayacak suyumuz kalmayacak" dedi.

Mahkeme heyetinin keşif yaptığı sırada arbede çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Mahkeme heyetinin keşif yaptığı sırada arbede çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Manisa'da Uyuşturucu Hap Ele Geçirilen 2 Kişi Tutuklandı
    18:55 Manisa'da Uyuşturucu Hap Ele Geçirilen 2 Kişi Tutuklandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde yapılan üst aramasında, E.A. ve N.B. isimli 2 kişinin üzerinde 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, oğlunun seçim aracına yapılan saldırıyı protesto etti
    18:54 Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, oğlunun seçim aracına yapılan saldırıyı protesto etti

    Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan'ın seçim aracına yapılan saldırıyı kınayarak düzenlenen yürüyüşe katıldı. Saldırı, Yarenlik Alanı'nda gerçekleştirilen protesto yürüyüşü ile tepki gördü.


Advertisement