Mahkeme, Hrant Dink Davası'nın Trabzon'daki Davayla Birleştirilmesini Kabul Etmedi - Son Dakika
Güncel

Mahkeme, Hrant Dink Davası'nın Trabzon'daki Davayla Birleştirilmesini Kabul Etmedi

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, dönemin Trabzon Jandarma İl Komutanı Ali Öz ve diğer jandarma görevlilerinin yargılandığı Trabzon 1.

14.04.2017 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, dönemin Trabzon Jandarma İl Komutanı Ali Öz ve diğer jandarma görevlilerinin yargılandığı Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davayla birleştirilmesi talebini, usul ekonomisine katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddetti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 35 kişinin yargılandığı davanın 44. celsesi görüldü.

13 SANIKTA BYLOCK ÇIKTI

İstanbul Adalet Sarayı 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme heyeti, emniyetten dava dosyasına gelen yazıda, sanıklar Ali Poyraz, Coşgun Çakar Hamdi Eğbatan, Mehmet Uçar, Mehmet Akif Yılmaz, Osman Gülbel, Ömer Faruk Kartın, Özkan Mumcu, Ramazan Akyürek, Serkan Şahan, Tamer Bülent Demirel, Yılmaz Angın, Yunus Yazar'ın Bylock programı kullandıkları bildirildiğini belirtti.

HANEFİ AVCI: BU YAPIYLA BAĞLANTIM OLDU, ÇOCUKLARIM OKULLARINDA OKUDU...

Daha sonra eski emniyet müdürü Hanefi Avcı tanık olarak dinlendi.

Avcı, "İstanbul Emniyetine olayı fatura etmeye çalıştılar. Amaç orayı ele geçirmekti. Kendileri dışında, herkesi gayri milli tanımlayıp makamları ele geçirdi. Sahte belgeler ve delillerle operasyon yaptılar. Bu yapıyla bağlantım oldu, çocuklarım okullarında okudu onları tanıyorum ama organik ilişkim yoktur" dedi. Hanefi Avcı, istihbarat daire başkanlığı yaptığı dönemde cemaatin etkin olmadığını belirterek, "İstihbaratta bilgi merkeze aktarılır. Devlet denetimi vardır. Gizlilik esastır. Merkez bu bilgilere bakmakla yükümlüdür. İllerin iptal ettiği bilgiler de merkezde saklanır. Elemanları da takip eder" diye konuştu.

BİRLEŞTİRİLMEYE ONAY VERİLMEDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek'in üzerilerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu gibi gerekçelerle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca, dönemin Trabzon Jandarma İl Komutanı Ali Öz ve diğer jandarma görevlilerinin yargılandığı Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davayla birleştirilmesi talebini, usul ekonomisine katkı sağlamayacağı gerekçesiyle reddetti.

16 KİŞİ TANIK OLARAK DİNLENECEK

5 Haziran tarihine ertelenen duruşmada; gazeteci Nedim Şener, emniyet müdürü Levent Yarımel'in de arasında bulunduğu 16 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkeme, Hrant Dink Davası'nın Trabzon'daki Davayla Birleştirilmesini Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement