Mahkemeden Haksız Nafaka Davasına Ret - Son Dakika
Güncel

Mahkemeden Haksız Nafaka Davasına Ret

Mahkemeden Haksız Nafaka Davasına Ret

İzmir'de biri 15, diğeri 12 yaşındaki çocuklarının kendisinden olmadığını öğrenince eşinden boşanan Osman Çürümez'e karşı, boşandığı eşi Nimet Şahin'in açtığı nafaka davası reddedildi.

05.06.2011 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de biri 15, diğeri 12 yaşındaki çocuklarının kendisinden olmadığını öğrenince eşinden boşanan Osman Çürümez'e karşı, boşandığı eşi Nimet Şahin'in açtığı nafaka davası reddedildi.

Osman Çürümez 21 yıl önce köylüsü Nimet Şahin ile evlendi. Çiftin 15 yıl önce oğulları, 12 yıl önce kızları doğdu. Evliliklerinde sonur yaşayınca evini terk eden Nimet Şahin, kendisini telefonla arayan eşi Osman Çürümez'ın "Çocuklar ne olacak, onları düşün" sözlerine, "Çocuklar da zaten senden değil" diye yanıt verdi. Bu sözler üzerine şok olan Osman Çürümez, İzmir'e dönerek hemen boşanma davası açtı. Boşanma davası sonunda evini terk eden Nimet Şahin'i kusurlu bulan hakim, çiftin boşanmasına karar verdi. Eşini boşamakla yetinmeyen Osman Çürümez, bu kez yıllardır bağrına bastığı çocuklarının gerçekten kendisinden olup olmadığının tespit edilmesi için dava açtı, DNA testi yapılmasını istedi. DNA testi sonunda çocukların Osman Çürümez'den olmadığına ilişkin rapor verildi. Mahkeme bu rapor üzerine, çocukları Osman Çürümez'in nüfusundan düşürdü.

'YÜZSÜZLÜĞÜN BÖYLESİ'

Nimet Şahin, Denizli Aile Mahkemesi'nde, boşandığı kocasından olmadığı mahkeme kararıyla kesinleşmiş olan çocukları için ayda 300 TL olmak üzere yılda 3 bin 600 TL nafaka bağlanmasını isteyerek dava açtı. Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde yaşamaya başlayan Osman Çürümez, dava tebligatını alınca, "Bir insan ancak bu kadar yüzsüz olabilir" diyerek tepki gösterdi.

Denizli Aile Mahkemesi'ne, çocukların kendisinden olmadığına dair mahkeme kararını avukatı aracılığıyla cevap dilekçesiyle birlikte gönderen Osman Çürümez, "Bu çocukların babası ben değilim, doğal olarak ben nafaka ödemem. Nafaka davasının reddini istiyorum" dedi. Hakim, yapılan son duruşmada, daha önce açılan davalarla ilgili gelen belgelere dayanarak, Nimet Şahin'in açtığı nafaka davasını reddetti.

'DÜŞMAN BAŞINA BİLE BÖYLE KADIN VERMESİN'

Mahkemenin verdiği karara sevinen Osman Çürümez, "Adalet doğrunun yanında. Benden olmadıkları raporlada kanıtlanmış çocuklar için nafaka istiyor. Bu nasıl bir insan anlamış değilim. Beni yıllarca eniştesiyle aldatmış, buna rağmen yine yüzsüzlük yapıyor. Adalete güvenim sonsuz. Allah düşmanımın başına böyle bir kadın vermesin" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkemeden Haksız Nafaka Davasına Ret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement