Mahkemeden Tuğamiral'e 2 Gün Cenaze İzni - Son Dakika
Güncel

Mahkemeden Tuğamiral'e 2 Gün Cenaze İzni

Mahkemeden Tuğamiral\'e 2 Gün Cenaze İzni

Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı emekli tuğamiral Hüseyin Hoşgit'in, yakınının cenaze törenine katılmasına izin verildi.

10.01.2012 11:22  Güncelleme: 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı emekli tuğamiral Hüseyin Hoşgit'in kayınpederinin cenaze törenine katılmak için yaptığı başvurusu kabul edildi. Davaya bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Hoşgit'e iki gün cenaze izni verdi.

"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin 249'u tutuklu 365 sanıklı davanın 61. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP İstanbul milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli albay Dursun Çiçek ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu'nun da aralarında bulunduğu 180 tutuklu sanık duruşmaya katıldı.

YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı'nın da aralarında bulunduğu 69 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada ayrıca 42 tutuksuz sanık da hazır bulunurken, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar emekli Orgeneral Ergin Saygun ve İkinci 'Ergenekon' davası kapsamında tutuklu yargılanan bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 74 tutuksuz sanık da duruşmaya katılmadı.

Tutuklu sanık emekli tuğamiral Hüseyin Hoşgit'in avukatı Nevzat Güleşen söz istedi. Mahkemeye dilekçe sunan Avukat Güleşen, müvekkili olan Hoşgit'in kayınpederinin sabah saat 04.00'de vefat ettiğini belirterek, "Cenaze namazı bugün Bursa'da ikindi namazına müteakiben kılınacak. Bunun için yol izni hariç 48 saat mazeret izni verilmesini talep ediyorum" dedi. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hüseyin Hoşgit'e cenaze namazına katılması için 2 gün mazeret izni verildiğini açıkladı.

"SEMİNERE KATILMADIM"

Savunması alınan tutuklu sanık yarbay Cenk Hatunoğlu, hakkındaki suçlamaları redderek, "Dosyadaki dijital verileri ben hazırlamadım. Kimseden talimat almadım ve vermedim. Dava konusu seminere de katılmadım" diye konuştu.

Dijital verilerin kötü niyetli kişiler tarafından hazırlandığını savunan sanık Hatunoğlu, "Ne yazık ki hazırlanan sahte dijital veriler savcılık tarafından gerçekmiş gibi kabul edilip iddianameye koyulmuş. Suçsuzum tahliyeme ve beraatime karar verilsin" diye konuştu. Duruşma, tutuklu sanık Albay Ender Güngör savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkemeden Tuğamiral'e 2 Gün Cenaze İzni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement